Коржі для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на тисячі різних рецептів випічки, традиційні тортики люблять і роблять дуже багато. Для справжніх шанувальників класичної російської кухні розповім, як приготувати коржі для "наполеона" .
Щоб торт вийшов ідеальним, необхідно спекти тоненькі коржі, які будуть добре просочуватися. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 14-16 коржів, так що буде високий і досить великий торт. А потім ви можете зробити будь-який крем, який вам до душі (класичний або оригінальний) і закінчити збирати десерт.
- Вершкове масло - 340 грам
- Борошно - 3.5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
1. Для приготування тіста просійте борошно з сіллю в глибоку миску. На тертці натріть холодне вершкове масло.
2. Перемішайте все і розімніть в однорідну крихту.
3. Вичавіть сік лимона. Штам, щоб не потрапила м'якоть і кісточки.
4. Додайте в стакан воду, перемішайте.
5. Влийте воду в тісто.
6. Скачайте тісто, загорніть його в плівку і приберіть в холодильник.
7. Через годинку розріжте тісто приблизно на 16 частин.
8. Кожен шматочок дуже тонко розкачати.
9. Викладіть на пергамент і відправте в розігріту духовку. Випікаються вони близько 3-4 хвилин.
10. Корж обріжте під форму майбутнього торта (можна використовувати для цього велику тарілку або кришку, наприклад). Обрізки відкладіть для крихти.
Випікайте точно так же інші коржі.
Випікайте точно так же інші коржі.