Корж для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Зробити смачний торт - це складне завдання, він може бути вам не по зубах, проте, якщо з першого разу не вийде, не варто впадати у відчай. Розповім про те, як приготувати корж для "наполеона" .
Основа торта - це тонкі коржі, які можна зробити самостійно або купити готові. Зробити самому коржі не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Після того як зробите тісто, його потрібно охолодити в холодильнику, тоді коржі легко розгортати. Готовий торт потрібно наполягати кілька годин, краще залишити його на ніч.
- Вершкове масло - 230 грам
- Крем - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Борошно - 4-5 склянок
1. Насамперед в маленьку миску додайте соду і погасіть її оцтом.
2. У чашу блендера викладіть холодне вершкове масло, сметану, яйця, гашене соду і перемішайте все. Просійте борошно і з'єднайте 2 склянки борошна з сіллю.
3. З'єднайте борошно з маслом і яйцями, замісіть тісто, додайте в разі потреби борошно, що залишилося, щоб тісто не липло до рук, але вийшло м'яким. Оберніть тісто в плівку і відправте в холодильник на пару годин.
4. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 16 частин.
5. Кожну частину розкачати дуже тонко на робочій поверхні з борошном.
6. Наколи тісто виделкою, щоб в процесі випікання воно не здулося.
7. Запікайте кожен корж окремо в розігрітому до 200 градусів духовці 4-5 хвилин.
8. Готові коржі остудіть. Тпереь вони готові до приготування торта.