Рецепт Швейцарська кукурудзяна запіканка фото

Швейцарська кукурудзяна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Швейцарська кухня
Борошно, М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Фрукти, Картопля, Крупи, Сухофрукти, Молоко, Вершкове масло, Ізюм, Ковбаса
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Для діабетиків
На обід
Випічка, Гарячі страви, Запіканка

Страви італійської кухні дуже популярні в Швейцарії і сьогодні ви дізнаєтеся як готують запіканку з кукурудзяної крупи в одному з районів цієї унікальної країни. Рецепт простий, блюдо виходить ситним.

У дивовижній країні Швейцарії змішалися кухні Франції, Німеччині, Італії. Цю страву можна віднести до італійської кухні, адже там багато страв готують з кукурудзяної крупи. Рецепт приготування запіканки дуже простий, ковбасу для цієї страви можна брати різну - напівкопчену, сирокопчену, можна додавати бекон, шматочки обсмаженого або запеченого м'яса.

  • Ковбаса - 200 грам
  • Зерно зернових - 150 грам (нЕ грубого помелу! )
  • Борошно пшеничне - 75-80 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Картопля - 1 штука (трохи більше середнього розміру)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 220 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 1
1. Інгредієнти для приготування запіканки. Ковбасу для цієї страви можна брати різну, але сирокопчена повинна бути обов'язково. Можна додати копчену корейку, шматочки заздалегідь обсмаженого м'яса.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 2
2. Ізюм хвилин на 5 запарити окропом. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 3
3. Зливаємо воду з родзинок і невелику частину родзинок змішаємо з 1/4 частиною ковбаси і відкладемо в окрему миску. Очистимо картопля і нарізаємо кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 4
4. У мене був шматочок болгарського перцю і я вирішила його теж пустити в справу:) нарізаємо перець кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 5
5. Змішуємо в мисці ковбасу, картопля, перець, додаємо кукурудзяну крупу, сіль і борошно. Борошно в мене "екстра" .
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а масло, що залишилося розтопити. Додаємо до суміші інгредієнтів молоко і борошно і ретельно розмішуємо.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 7
7. Перекладаємо в форму для запікання і зверху посипаємо залишеними ковбасою і родзинками. Злегка "утопимо" .
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 8
8. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 9
9. Ось таке смачне, ароматне і ситне блюдо виходить. Можна подавати з салатом, овочами або соусом.

Схожі рецепти