Рецепт Швейцарська кукурудзяна запіканка фото

Швейцарська кукурудзяна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Швейцарська кухня
Борошно , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Молочні продукти , Фрукти , Картопля , Крупи , Сухофрукти , Молоко , Вершкове масло , Ізюм , Ковбаса
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На обід
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Страви італійської кухні дуже популярні в Швейцарії і сьогодні ви дізнаєтеся як готують запіканку з кукурудзяної крупи в одному з районів цієї унікальної країни. Рецепт простий, блюдо виходить ситним.

Опис приготування:

У дивовижній країні Швейцарії змішалися кухні Франції, Німеччині, Італії. Цю страву можна віднести до італійської кухні, адже там багато страв готують з кукурудзяної крупи. Рецепт приготування запіканки дуже простий, ковбасу для цієї страви можна брати різну - напівкопчену, сирокопчену, можна додавати бекон, шматочки обсмаженого або запеченого м'яса.

  • Ковбаса - 200 грам
  • Зерно зернових - 150 грам (нЕ грубого помелу! )
  • Борошно пшеничне - 75-80 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Картопля - 1 штука (трохи більше середнього розміру)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 220 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 1
1. Інгредієнти для приготування запіканки. Ковбасу для цієї страви можна брати різну, але сирокопчена повинна бути обов'язково. Можна додати копчену корейку, шматочки заздалегідь обсмаженого м'яса.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 2
2. Ізюм хвилин на 5 запарити окропом. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 3
3. Зливаємо воду з родзинок і невелику частину родзинок змішаємо з 1/4 частиною ковбаси і відкладемо в окрему миску. Очистимо картопля і нарізаємо кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 4
4. У мене був шматочок болгарського перцю і я вирішила його теж пустити в справу:) нарізаємо перець кубиками.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 5
5. Змішуємо в мисці ковбасу, картопля, перець, додаємо кукурудзяну крупу, сіль і борошно. Борошно в мене"екстра" .
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а масло, що залишилося розтопити. Додаємо до суміші інгредієнтів молоко і борошно і ретельно розмішуємо.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 7
7. Перекладаємо в форму для запікання і зверху посипаємо залишеними ковбасою і родзинками. Злегка"утопимо" .
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 8
8. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50.
швейцарська кукурудзяна запіканка - фото крок 9
9. Ось таке смачне, ароматне і ситне блюдо виходить. Можна подавати з салатом, овочами або соусом.

Схожі рецепти