Шурпа з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати шурпу з оленини можна, Якщо ви - мисливець! Тому що шурпа - це козирне блюдо мисливців. Але у мене є рецепт з ресторану, так би язикати, адаптований для нашої кухні. Ось він!
Для того, щоб правильно приготувати шурпу з оленини потрібно обсмажити м'ясо в казані з луком і часником. Потім крупно нарізані овочі треба обсмажити з м'ясом. М'ясо і овочі залийте водою і варіть на повільному вогні не менше 40 хвилин. А потім вже додайте пшоно, гриби, чорнослив і копчене м'ясо. Через 20 хвилин шурпа з оленини готова. За цим рецептом можна варити шурпу з будь-якої дичини.
- Оленина - 500 грам
- Гриби лісові - 100 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 4-6 штук
- Часник - 1 штука (головка)
- Пшоно - 1/2 склянки
- М'ясо копчене - 100 грам
- Чорнослив - 6-10 штук
- Зелень - 3 штуки (пучок (кріп, Braai, петрушка))
- Спеції - За смаком
- Перець - 1 штука
Підготувати продукти: овочі почистити, м'ясо порізати.
М'ясо нарізати на порційні шматки і обсмажити в каструлі разом з цибулею.
Крупно порізати овочі.
Картопля крупно порізати.
У казан долити води і варити разом з овочами 40 хвилин на повільному вогні.
Через 40 хвилин додати гриби, чорнослив, пшоно, спеції і зелень і копчене м'ясо. Варити 20 хвилин. Смачного!