Шурпа з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
Шурпу готують з різного м'яса, в моєму рецепті використана лосятина. Суп виходить дуже ситним за рахунок великої кількості в ньому інгредієнтів. Тут є: картопля, морква, яблука, цибуля, помідори, перець.
Перед вами простий рецепт приготування шурпи з лосятини. З інгредієнтів вам знадобиться такий набір: лосятина, картопля, морква, цибуля ріпчаста, перець болгарський, зелень (Braai, петрушка, кріп), спеції (сіль, чорний перець, зіра, koriandr, хміль-сунелі), яблуко і часник. Суп виходить дуже наваристим і ситним. Рекомендую готувати саме в казані на природі!
- Лосятина - 2 кілограма
- Картопля - 2 кілограма
- Помідори - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Зелень - За смаком (петрушка і кріп)
- Braai - За смаком
- Спеції - За смаком (сіль, чорний перець, zirra, koriandr, хміль-сунелі)
Лосятину ретельно промийте і наріжте великими шматками.
Кладемо лосятину в казан і заливаємо холодною водою. Розміщуємо казан над вогнем.
2/3 від загальної кількості цибулі наріжте кільцями.
Морква ріжемо брусочками.
Після закипання води приберіть всю піну з казана і додайте в нього цибулю з морквою.
Через 30 хвилин додаємо в казан помідори, порізані четвертинками і очищені від шкірки.
Слідом кладемо лук (півкільцями) і нарізаний скибочками болгарський перець.
Дайте супу прокипіти 20 хвилин, після чого додайте очищену картоплю цілком.
Підготуємо спеції. Дрібно наріжте часник і яблуко, додайте сіль і перець за смаком, IRU 1 середня лінія, koriandr і хмелі-сунелі 2 ç.l. Додаємо спеції, яблуко і часник в шурпу, не одразу, а через 15 хвилин після картоплі. Перемішуємо і варимо ще 20 хвилин.
Ну от і все, шурпа готова! При подачі посипаємо подрібненою зеленню кінзи, петрушки і кропу. Смачного!