Рецепт Шурпа з баранини в мультиварці фото

Шурпа з баранини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Традиційно шурпа готується в казані або будь-який інший товстостінній посуді, але якщо у вас немає ні першого, ні другого, не турбуйтеся, адже такий наваристий супчик можна зробити і в мультиварці.

Опис приготування:

За допомогою сучасної техніки можна зробити будь-яку страву, причому готувати в ній і зручніше, і простіше, як мені здається. І сьогоднішній мій рецепт присвячується всім любителям баранини або тим, кому подобається узбецька кухня, адже в ньому я розповім, як зробити шурпу з баранини в мультиварці. Одна з особливостей приготування такого супу полягає в тому, що м'ясо і овочі в ньому попередньо обсмажуються, а мультиварка якраз відмінно підходить для цього завдання. У ній ми можемо і посмажити, і зварити, так і посуду менше мити доведеться, і часу на все ми не так багато витратимо. Так що беріть на озброєння цей простий рецепт шурпи з баранини в мультиварці і радуйте своїх домашніх смачною і ароматною їжею.

  • Баранина - 800 грам (шийна або лопаткова частина)
  • Картопля - 6-7 штук
  • Помідори - 2 штуки (великі)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Кріп свіжий - 50-60 грам(1 пучок)
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, куркума, червоний гострий перець, зіра, koriandr)
  • Сіль - За смаком
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 1
Отже, наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і включаємо режим"Жарка" (160 градусів). Як тільки масло нагріється, викладаємо в нього нарізану на невеликі шматочки баранину і смажимо її до золотистої скоринки.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 2
Після того як м'ясо покриється рум'яною скоринкою, викладаємо в чашу нарізану кружечками моркву, смажимо все ще 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 3
Потім додаємо нарізану на невеликі шматочки болгарський перець, зменшуємо температуру до 140 градусів і продовжуємо смаження.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 4
Тепер нам потрібно подрібнити помідори, ви можете бланшувати їх, потім очистити від шкірки і перемолоти в блендері. Але особисто мені зручніше натерти їх на дрібній тертці, так сік буде стікати в тарілку, а шкурка залишиться в руці. Приготовану томатну пасту викладаємо в чашу, доводимо рідину до кипіння і варимо все пару хвилин.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 5
Через 5-6 хвилин вимикаємо мультиварку і викладаємо в чашу картопля, нарізаний на досить великі шматки, а також цілі очищені цибулини.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 6
Наливаємо в чашу кип'ячену воду (до позначки 3, 5 L), солимо все і додаємо спеції. Вибираємо режим"Гасіння" і закінчений Surp 1, 5 годину.
шурпа з баранини в мультиварці - фото крок 7
Готовий супчик розкладаємо по тарілках і посипаємо подрібненим кропом. Смачного!

Схожі рецепти