Штрудель з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Такий рецепт є просто паличкою-виручалочкою, коли гості на порозі або діти терміново вимагають десерт. Тому у мене завжди вдома є в запасі заморожене листкове тісто, шоколад і волоські горіхи.
Штрудель з шоколадом приготувати дуже легко. Візьміть готове листкове тісто, тонко розкачати його, посипте горіхами і додайте шматочки шоколаду. Поверніть в рулет і випікайте в розігрітій духовці до готовності.
- Листкове тісто - 200 грам
- Шоколад - 60 грам
- Горіхи волоські - 40 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти. Листкове тісто вийміть з морозилки за 30-40 хвилин до приготування.
Для початку розкачайте размороженное тісто на присипаної борошном робочій поверхні.
Згорнути штрудель можна двома способами, класичним і кіскою. Для першого, розкачане тісто присипте горіхами, залишивши з боків порожню смужку в один-два сантиметри. Зверху покладіть шоколад.
Підверніть тісто з боків і поверніть його рулетом.
Для того щоб зробити косичку, подумки розділіть пласт тесту на три частини. На середину покладіть горіхи і шоколад. З боків зробіть симетричні розрізи. Підверніть тісто з боків, а потім чергуючи смужки, заплутати шматок.
Перекладіть штрудель на деко для випічки. Змастіть яйцем і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Час приготування буде залежати від розміру ваших штруделів.
Готовий штрудель посипте цукровою пудрою. Подавайте його ще теплим, але і в холодному вигляді його смак буде відмінним. Смачного!