Рецепт Штріцель фото

Штріцель
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Класичний рецепт Штріцель хоч і займає деякий час на підготовку, але зате традиційний австрійський десерт вже точно не залишиться непоміченим, а ваші старання - неоціненим! шалено смачно!

Опис приготування:

Як вид, Штріцель в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно, а навіть дуже потрібно. Єдині складності, які можуть виникати, - це з самим процесом ліплення, але і тут існує багато порад щодо спрощення процесу, - змочити руки водою, присипати тісто борошном… у кожного свої секрети, як то кажуть! Так що, знаючи, як приготувати Штріцель, я думаю, ви впораєтеся і з цим завданням! вдалою готування!

  • Борошно - 2.5 склянки
  • Молоко - 2 склянки(1 ст. - для начинки, 1 ст. - для тіста)
  • Дріжджі - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам(50 грам - в начинку, 100 грам - в тісто)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Ізюм - 3 Ст. Ложки
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
штріцель - фото крок 1
1. Замісити тісто. Дріжджі розводимо в молоці з цукром і розм'якшеним маслом. Вбиваємо яйце, замішуємо тісто, додавши потроху борошно. Відправимо підніматися в холодне місце на кілька годин.
штріцель - фото крок 2
2. На молоці варимо манну кашу для начінкі.Добавім внее 50 грам вершкового масла. Можна додати цукор за смаком.
штріцель - фото крок 3
3. Ізюм промиваємо під гарячою водою, і заливаємо сумішшю з манки.
штріцель - фото крок 4
4. Тісто ділимо на три частини, і кожну розгортаємо подовженим пластом. Викладаємо рівномірно начинку з родзинок і манки.
штріцель - фото крок 5
5. Звертаємо в три ковбаски досить туго, але на кожній робимо невеликі надрізи.
штріцель - фото крок 6
6. Сплітаємо косичку, змащуємо її жовтком, або присипаємо цукровою пудрою.
штріцель - фото крок 7
7. Запікаємо 20 хвилин в попередньо розігрітій до максимуму духовці!

Схожі рецепти