Штріцель
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт Штріцель хоч і займає деякий час на підготовку, але зате традиційний австрійський десерт вже точно не залишиться непоміченим, а ваші старання - неоціненим! шалено смачно!
Як вид, Штріцель в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно, а навіть дуже потрібно. Єдині складності, які можуть виникати, - це з самим процесом ліплення, але і тут існує багато порад щодо спрощення процесу, - змочити руки водою, присипати тісто борошном… у кожного свої секрети, як то кажуть! Так що, знаючи, як приготувати Штріцель, я думаю, ви впораєтеся і з цим завданням! вдалою готування!
- Борошно - 2.5 склянки
- Молоко - 2 склянки(1 ст. - для начинки, 1 ст. - для тіста)
- Дріжджі - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам(50 грам - в начинку, 100 грам - в тісто)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Замісити тісто. Дріжджі розводимо в молоці з цукром і розм'якшеним маслом. Вбиваємо яйце, замішуємо тісто, додавши потроху борошно. Відправимо підніматися в холодне місце на кілька годин.
2. На молоці варимо манну кашу для начінкі.Добавім внее 50 грам вершкового масла. Можна додати цукор за смаком.
3. Ізюм промиваємо під гарячою водою, і заливаємо сумішшю з манки.
4. Тісто ділимо на три частини, і кожну розгортаємо подовженим пластом. Викладаємо рівномірно начинку з родзинок і манки.
5. Звертаємо в три ковбаски досить туго, але на кожній робимо невеликі надрізи.
6. Сплітаємо косичку, змащуємо її жовтком, або присипаємо цукровою пудрою.
7. Запікаємо 20 хвилин в попередньо розігрітій до максимуму духовці!