Штрамберскіе вуха
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Ця чеська випічка традиційно випікається в день Успіння Богородиці на честь порятунку від війська Золотої Орди. Розповім вам, як приготувати"штрамберскіе вуха" , за рецептом, якому вже майже 800 років.
Опис приготування:
До складу пряникової суміші входять: обкладинка, koriandr, бадьян, запашний перець, гвоздика, аніс, мускатний горіх і фенхель.
Якщо коржі не звертати, ламаються, потрібно зменшити температуру або час випічки. Приємних вам клопоту на кухні!
Трохи про походження назви цієї випічки. За легендою, в 1241 році до міста Штрамберк прибуло військо Золотої Орди. Вночі почалася сильна буря і піднялася вода забрала всіх загарбників. Вціліли тільки кілька мішків з вухами, які воїни пред'являли хану як свідоцтва про кількість убитих противників.
- Борошно - 300 грам (першого сорту)
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 60 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сік лімоннний - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Пряничная суміш спецій - 1 Чайна ложка
- Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка (сушена)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Борошно і цукрову пудру просійте в миску. Яйця розмішайте виделкою, додайте рідкий мед, пряникову суміш, цедру цитрусових, соду погасіть лимонним соком, все перемішайте. З'єднайте суху і рідку суміші, замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 2 годину (можна на ніч).
Готове тісто розділити на 4 частини, потім кожну - на 5-6 частин. Розкачайте їх якомога тонше. У результаті повинна вийти коржі 10-12 см. В діаметрі. Викладайте їх на деко з пергаментом для випічки і випікайте в розігрітій до 180С духовці протягом 4 хвилин. Слідкуйте за своєю духовкою. "Вушка" можуть вийти темніше, все залежить від кольору меду і якості борошна.
Як тільки коржі злегка зарум'яняться, виймайте їх з духовки і швидко загортати у вигляді вушка. Поставте на 1-2 хвилини в чарку, щоб вони прийняли форму. Готові"вушка" зберігайте в сухому місці.
За бажанням в"вушка" можна додати збиті вершки або іншу солодку начинку. Приємного чаювання!