Штрамберскіе вуха
(покроковий рецепт з фото)
Ця чеська випічка традиційно випікається в день Успіння Богородиці на честь порятунку від війська Золотої Орди. Розповім вам, як приготувати "штрамберскіе вуха", за рецептом, якому вже майже 800 років.
До складу пряникової суміші входять: обкладинка, koriandr, бадьян, запашний перець, гвоздика, аніс, мускатний горіх і фенхель.
Якщо коржі не звертати, ламаються, потрібно зменшити температуру або час випічки. Приємних вам клопоту на кухні!
Трохи про походження назви цієї випічки. За легендою, в 1241 році до міста Штрамберк прибуло військо Золотої Орди. Вночі почалася сильна буря і піднялася вода забрала всіх загарбників. Вціліли тільки кілька мішків з вухами, які воїни пред'являли хану як свідоцтва про кількість убитих противників.
- Борошно - 300 грам (першого сорту)
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 60 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сік лімоннний - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Пряничная суміш спецій - 1 Чайна ложка
- Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка (сушена)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Борошно і цукрову пудру просійте в миску. Яйця розмішайте виделкою, додайте рідкий мед, пряникову суміш, цедру цитрусових, соду погасіть лимонним соком, все перемішайте. З'єднайте суху і рідку суміші, замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 2 годину (можна на ніч).