Чилійська вуха
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний наваристий рибний суп з пікантними овочами і ніжним м'ясом барабульки і креветок. Чилійська вуха дуже відрізняється від звичної нам юшки. Заходьте і подивіться, як приготувати цей варіант.
Ця заморська вуха вариться з барабульки, причому м'ясо цієї рибки попередньо маринується в лимонному соці з часником. Овочі (а тут це і перець, і помідори, і, звичайно, цибуля, картопля і морква) обсмажуються. Крім того, в таку юшку додають ще й біле вино, а також креветки. Загалом, дуже цікавий супчик, багатий на смак!
- Барабулька - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Картопля - 3 штуки
- Вино - 200 мілілітрів (біле сухе)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Креветки - 200 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - 4 штуки (для подачі)
- Лимон - 1 штука
Очистіть стару сонечко, видаліть зябра і відокремте філе (покладіть окремо). Голови і скелет залиште.
Голови і скелет залийте 2 L. Води, додайте цибулину, морква і зубчик часнику. Зваріть бульйон.
Шматочки філе барабульки замаринуйте в лимонному соці, додайте 2 зубчики часнику, пропущені через прес, і сіль.
Лук і помідори наріжте кубиком, морква - кружальцями, перець - соломкою, картоплю - кружальцями товстіший.
У глибокій каструлі обсмажте до золотистого кольору цибулю, додайте моркву, обсмажуйте хвилин 5.
Додайте помідори. Обсмажуйте ще 5 хвилин.
Потім додайте картоплю і перець.
Покладіть лавровий лист і орегано.
Влийте через сито рибний бульйон.
Доведіть до кипіння і влийте вино. Варіть на невеликому вогні 10 хвилин. Додайте шматки барабульки разом з маринадом і варіть ще 10 хвилин.
Креветки розморозити, очистіть.
За пару хвилин до закінчення варіння додайте креветки в суп.
Подайте з зеленню, сметаною чи вершками.
Смачного!