Шоколадний торт з малиновим мармеладом
(покроковий рецепт з фото)
Спекти вишуканий торт в домашніх умовах просто, досить лише дізнатися, як приготувати шоколадний торт з малиновим мармеладом - красивий, вологий і смачний торт з ягідним і шоколадним смаком.
Якщо ви коли-небудь готували малиновий мармелад, ви знаєте, наскільки це смачні ласощі! Але не приготувавши даний торт, навіть уявити не можна наскільки випічка може бути смачною. Раджу вам готувати подвійну кількість інгредієнтів, ваші близькі попросять добавки. Обов'язково використовуйте миндальную борошно для приготування тіста, вона додасть йому незвичайний аромат і смак. Крім того, додайте агар-агар в мармелад, він зробить його значно густіше.
- Мигдалеве борошно - 120 грам
- Пшеничне борошно - 25 грам
- Цукор - 380 грам(150г в тісто, 50г в сироп, 30г в крем, 150г в мармелад)
- Какао - 25 грам
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Малинове пюре - 150 мілілітрів(50мл в тісто, 100мл в крем)
- Коньяк - 30 мілілітрів
- Шоколад - 300 грам(200г в крем, 100г для глазурі)
- Олія - 200 грам
- Малина - 300 грам
- Якщо-якщо - 5 грам
- Вершки 33% - 150 грам
1. Приготуйте мармелад: малину відправте в блендер, подрібніть в пюре, додайте цукор і поставте на вогонь. Прогрейте, щоб цукор розчинився. Пропустіть малину через сито, щоб вийшов джем.
2. Надішліть джем в жаростійкий посуд, відберіть дві ложки сиропу і змішайте з агар-агаром. Знову відправте агар-агар до маси, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і зніміть з вогню. Залийте сироп в форму і відправте його в холодильник на 1-2 годину.
3. Для сиропу малинове пюре змішайте з водою, цукром і коньяком. Розмішайте, поставте на вогонь і злегка проваріть до загустіння протягом 6 хвилин. Для крему малинове пюре змішайте з шоколадом, коньяком, цукром і перемішайте.
4. Розігрійте масу на вогні і розтопіть шоколад. Збийте м'яке вершкове масло блендером протягом 5 хвилин. Додайте до масла весь шоколад з малиновою і перемішайте до однорідності. Приберіть крем в холодильник на 1 час.
5. Приготуйте бісквіт: відокремте жовтки від білків кімнатної температури і збийте до світлої піни. Додайте цукор і знову збийте до розчинення цукру. Збийте білки блендером до пишної піни.
6. Додайте цукор і знову збийте. Акуратно лопаткою змішайте з жовтками, перемішуючи в одну сторону. Просійте всю муку, какао і розпушувач. Змішайте борошняну суміш з яєчною і перемішайте в одну сторону.
7. Перекладіть тісто в змащену олією чашу мультиварки, виставте режим «Випічка» і випікайте 1 час. Корж остудіть і розріжте на 2 частини.
8. Дістаньте мармелад: опустіть дно форми в окріп, зверху вистелити мармелад пергаментом і накрийте тарілкою. Акуратно переверніть мармелад. Форму діаметром 20 см повністю вистелити пергаментом.
9. Корж викладіть у форму, просочіть сиропом і викладіть зверху крем. Акуратно перекладіть мармелад з пергаменту на крем. Знову змастіть кремом і викладіть бісквіт.
10. Придавите торт тарілкою і відправте в холодильник на ніч. Шоколад і вершки змішайте, розігрійте, перемішайте до однорідності. Покрийте торт ганашем і прикрасьте ягодами. Смачного!