Шоколадний пудинг в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно відкрила для себе факт, що в мікрохвильовці випічка виходить набагато пишніше і не підгорає. Та й готується швидше, так що ось вам мій простий рецепт шоколадного пудингу в мікрохвильовці!
У мене немає сумнівів, цей рецепт приготування шоколадного пудингу в мікрохвильовці вам сподобається. Основна уязик - не відходьте далеко і періодично стежте за тим, як ваш пудинг готується. Адже я не можу сказати точно щодо часу, тут вже багато що залежить від вашої мікрохвильовки. Якісь апарати зможуть приготувати пудинг і швидше, і повільніше. Так що ви вже стежте за процесом! Ну а зараз розповім, як зробити шоколадний пудинг в мікрохвильовці!
- Сир - 300 грам
- Шоколад гіркий - 200 грам
- Йогурт - 300 мілілітрів (або вершки, крем, кефір)
- Яйця - 3 штуки
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Жовтки відділяємо від білків. Білки вбиваємо в пружну піну. Можна додати для цього дрібку солі або трохи лимонного соку.
2. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Змішаємо жовтки, розтоплений шоколад, цукор, манку, сир, йогурт.
3. А тепер акуратно домішуємо до цієї суміші збиті білки.
4. Викладаємо у форму, придатну для мікрохвильовки, і запікаємо при максимальній потужності 5-7 хвилин. Верх повинен "схопиться", але пропікати "до сухої сірники" не треба - це ж пудинг, а не пиріг!
5. Дістаємо, чекаємо, поки трохи охолоне, і перевертаємо форму, - пудинг випаде сам! Подаємо з морозивом. Хай щастить!