Шоколадний повітряний торт
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний повітряний торт стане родзинкою будь-якого свята, наприклад, Дня Народження або Нового Року! Десерт відмінно виглядає на столі і дуже швидко розходиться серед гостей, перевірено на практиці!
Приготуємо шоколадний повітряний торт в домашніх умовах. Готується все в два етапи. Спочатку готуємо тісто і випікаємо бісквіт або два бісквіта (можна, можливо, звичайно, і більше). Якщо у вас один бісквіт, то його треба буде розрізати навпіл. Потім готуємо крем: збиваємо вершки з какао і цукровою пудрою. Змащуємо бісквіти, залишаємо просочитися в холодильнику. Подаємо, прикрасивши торт стружкою з шоколаду. Хай щастить!
- Шоколад напівсолодкий - 180-200 грам(160 г - в тісто, інше - для прикраси)
- Розчинна кава - 3/4 чайних ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки (воду і розчинну каву можна замінити трьома столовими ложками міцної кави)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 2/3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(1 ст. L. - в тісто, 2 ст. L. - в вершках)
- Вершки жирні - 1 Склянка (для крему)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для крему)
- Екстракт ваніліну - 2-3 капель
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Дві круглі форми, діаметром трохи більше 20 см, застелите пергаментом або змастіть маслом (рослинним або вершковим). Трохи шоколаду (50 г) залиште для прикраси, можна його "поголити" ножем і залишити в холодильнику. Решта поламайте на кубики і викладіть в сотейник.
2. Додайте до шоколаду три столові ложки води і порошок кави або три ложки справжньої кави. Увімкніть вогонь і, помішуючи, розтопіть шоколад.
3. Тим часом міксером збийте в мисці 6 яєчних білків з 1/3 (половиною всієї кількості) склянки цукру і сіллю.
4. Введіть в суміш топлений шоколад.
5. Збийте білки з 1/3 склянки цукру до щільних піків.
6. Введіть третю частину збитих білків в тісто, перемішайте.
7. Потім додайте в тісто решту білків і знову перемішайте. Testo майже.
8. Вилийте тісто за формами, відміряйте на око рівну кількість. Запікайте в розігрітій духовці протягом 15-17 хвилин. Готовність бісквітів перевіряйте дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити сухою при готовому бісквіті.
9. Остудіть коржі і присипте порошком какао (1 ст. Л.).
10. Коржі можна остудити в холодильнику, поки ви будете готувати крем. Отже, в мисці міксером збиваємо охолоджені вершки, просіяне цукрову пудру, додаємо екстракт ваніліну і 2 ст. Ложки просіяного порошку какао. Збиваємо до щільної однорідної маси. Потім візуально поділіть крем на дві частини. Змащуємо половиною крему один корж, зверху викладаємо другий і також змащуємо кремом.
11. Посипте торт шоколадною стружкою і гарненько остудіть в холодильнику (мій стояв там два години). Смачного!