Рецепт Шоколадний повітряний торт фото

Шоколадний повітряний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Шоколадний повітряний торт стане родзинкою будь-якого свята, наприклад, Дня Народження або Нового Року! Десерт відмінно виглядає на столі і дуже швидко розходиться серед гостей, перевірено на практиці!

Приготуємо шоколадний повітряний торт в домашніх умовах. Готується все в два етапи. Спочатку готуємо тісто і випікаємо бісквіт або два бісквіта (можна, можливо, звичайно, і більше). Якщо у вас один бісквіт, то його треба буде розрізати навпіл. Потім готуємо крем: збиваємо вершки з какао і цукровою пудрою. Змащуємо бісквіти, залишаємо просочитися в холодильнику. Подаємо, прикрасивши торт стружкою з шоколаду. Хай щастить!

  • Шоколад напівсолодкий - 180-200 грам(160 г - в тісто, інше - для прикраси)
  • Розчинна кава - 3/4 чайних ложки
  • Вода - 3 Ст. Ложки (воду і розчинну каву можна замінити трьома столовими ложками міцної кави)
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки(1 ст. L. - в тісто, 2 ст. L. - в вершках)
  • Вершки жирні - 1 Склянка (для крему)
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для крему)
  • Екстракт ваніліну - 2-3 капель
шоколадний повітряний торт - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Дві круглі форми, діаметром трохи більше 20 см, застелите пергаментом або змастіть маслом (рослинним або вершковим). Трохи шоколаду (50 г) залиште для прикраси, можна його "поголити" ножем і залишити в холодильнику. Решта поламайте на кубики і викладіть в сотейник.
шоколадний повітряний торт - фото крок 2
2. Додайте до шоколаду три столові ложки води і порошок кави або три ложки справжньої кави. Увімкніть вогонь і, помішуючи, розтопіть шоколад.
шоколадний повітряний торт - фото крок 3
3. Тим часом міксером збийте в мисці 6 яєчних білків з 1/3 (половиною всієї кількості) склянки цукру і сіллю.
шоколадний повітряний торт - фото крок 4
4. Введіть в суміш топлений шоколад.
шоколадний повітряний торт - фото крок 5
5. Збийте білки з 1/3 склянки цукру до щільних піків.
шоколадний повітряний торт - фото крок 6
6. Введіть третю частину збитих білків в тісто, перемішайте.
шоколадний повітряний торт - фото крок 7
7. Потім додайте в тісто решту білків і знову перемішайте. Testo майже.
шоколадний повітряний торт - фото крок 8
8. Вилийте тісто за формами, відміряйте на око рівну кількість. Запікайте в розігрітій духовці протягом 15-17 хвилин. Готовність бісквітів перевіряйте дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити сухою при готовому бісквіті.
шоколадний повітряний торт - фото крок 9
9. Остудіть коржі і присипте порошком какао (1 ст. Л.).
шоколадний повітряний торт - фото крок 10
10. Коржі можна остудити в холодильнику, поки ви будете готувати крем. Отже, в мисці міксером збиваємо охолоджені вершки, просіяне цукрову пудру, додаємо екстракт ваніліну і 2 ст. Ложки просіяного порошку какао. Збиваємо до щільної однорідної маси. Потім візуально поділіть крем на дві частини. Змащуємо половиною крему один корж, зверху викладаємо другий і також змащуємо кремом.
шоколадний повітряний торт - фото крок 11
11. Посипте торт шоколадною стружкою і гарненько остудіть в холодильнику (мій стояв там два години). Смачного!

Схожі рецепти