Рецепт Торт «Повітряний замок» фото

Торт «Повітряний замок»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Якщо ви любите домашні солодощі, тоді цей рецепт приготування торта "повітряний замок" варто взяти на замітку як різноманітності. Ніжний, апетитний і дуже смачний.

Перед подачею викладіть зверху безе і при бажанні прикрасьте тертим шоколадом або топінгом. Бока можна присипати горішками, наприклад.


  • Яйце - 10 штук
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 2 склянки
  • Горіхи - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Згущене молоко - 200 грам
1
У глибоку миску вбийте 6 яєць і 4 жовтка (білки поки відкладіть в окремому посуді). Додайте склянку цукру і почніть збивати.
2
Як тільки маса збільшиться в об'ємі мінімум в 3 рази почніть поступово всипати просіяне борошно. Для аромату можете всипати дрібку ваніліну.
3
Акуратно вилийте готове тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом і відправте в розігріту заздалегідь духовку. Випікайте до готовності близько півгодини.
4
Готовий бісквіт остудіть трохи в формі, а потім залиште на решітці приблизно на 5-6 годин.
5
Стакан цукру з'єднайте з охолодженими білками і збийте в міцну піну.
6
Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського шприца (можна також використовувати в рецепт приготування торта "повітряний замок" підручні засоби на зразок поліетиленового пакета з обрізаним куточком) відсадити безе. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте 10 хвилин при середній температурі.
7
Потім температуру зменшіть до мінімуму і випікайте близько 2 годин.
8
Бісквіт акуратно розріжте на два коржі. За бажанням можна просочити солодким сиропом або алкоголем, наприклад.
9
Крем в цьому рецепті використовується нескладний - збите вершкове масло зі згущеним молоком.
10
Для збору торта на корж (просочений попередньо) викладіть крем і розподіліть рівним шаром. Додайте подрібнені горішки і нарізаний чорнослив.
11
Відберіть найкрасивіші безе і відкладіть для прикраси. Решта викладіть на корж. При необхідності розламайте їх. Додайте зверху ще трохи крему.
12
Зверху накрийте другим коржем і рясно змастіть кремом верх і боки.
13
Тепер торт "повітряний замок" в домашніх умовах повинен постояти якийсь час і просочитися.

Схожі рецепти