Рецепт Торт «Повітряний замок» фото

Торт «Повітряний замок»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви любите домашні солодощі, тоді цей рецепт приготування торта"Повітряний замок" варто взяти на замітку як різноманітності. Ніжний, апетитний і дуже смачний.

Опис приготування:

Перед подачею викладіть зверху безе і при бажанні прикрасьте тертим шоколадом або топінгом. Бока можна присипати горішками, наприклад.


  • Яйце - 10 штук
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 2 склянки
  • Горіхи - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Згущене молоко - 200 грам
1
У глибоку миску вбийте 6 яєць і 4 жовтка (білки поки відкладіть в окремому посуді). Додайте склянку цукру і почніть збивати.
2
Як тільки маса збільшиться в об'ємі мінімум в 3 рази почніть поступово всипати просіяне борошно. Для аромату можете всипати дрібку ваніліну.
3
Акуратно вилийте готове тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом і відправте в розігріту заздалегідь духовку. Випікайте до готовності близько півгодини.
4
Готовий бісквіт остудіть трохи в формі, а потім залиште на решітці приблизно на 5-6 годин.
5
Стакан цукру з'єднайте з охолодженими білками і збийте в міцну піну.
6
Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського шприца (можна також використовувати в рецепт приготування торта"Повітряний замок" підручні засоби на зразок поліетиленового пакета з обрізаним куточком) відсадити безе. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте 10 хвилин при середній температурі.
7
Потім температуру зменшіть до мінімуму і випікайте близько 2 годин.
8
Бісквіт акуратно розріжте на два коржі. За бажанням можна просочити солодким сиропом або алкоголем, наприклад.
9
Крем в цьому рецепті використовується нескладний - збите вершкове масло зі згущеним молоком.
10
Для збору торта на корж (просочений попередньо) викладіть крем і розподіліть рівним шаром. Додайте подрібнені горішки і нарізаний чорнослив.
11
Відберіть найкрасивіші безе і відкладіть для прикраси. Решта викладіть на корж. При необхідності розламайте їх. Додайте зверху ще трохи крему.
12
Зверху накрийте другим коржем і рясно змастіть кремом верх і боки.
13
Тепер торт"Повітряний замок" в домашніх умовах повинен постояти якийсь час і просочитися.

Схожі рецепти