Шоколадний пиріг з сирними кульками
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг дуже-дуже смачний, він припаде до душі і любителям шоколаду, і любителям нежирних і легких десертів!
Окремо ліпимо кульки з сиру, яєць, цукру і кокосової стружки. Потім робимо тісто. У змащену маслом форму виливаємо тісто і викладаємо сирні кульки. Запікаємо в духовці близько години. Смачний, оригінальний і красивий пиріг готовий! хай щастить!
- Сир - 250 грам (для кульок)
- Яєчні жовтки - 2 штуки (для кульок)
- Цукор - 50 грам (для кульок)
- Кокосова стружка - 50 грам (для кульок)
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (для кульок)
- Яйця - 4 штуки (для тіста)
- Цукор - 60 грам (для тіста)
- Шоколад - 50 грам (для тіста)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для тіста)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (для тіста)
- Какао - 3 Ст. Ложки (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Пакетик ванільного цукру - 2 штуки (для тіста)
- Розпушувач - 1 щіпка (для тіста)
Спочатку займемося сирними кульками. Перетираем творог через сито. Додаємо яйце і цукор, ретельно перемішуємо. Якщо хочете, додайте кокосову стружку, але і без неї вийшло не менш смачний.
Накатав руками кульки і відкладемо поки в окрему ємність, можна поставити в холодильник.
Тепер приступимо до тесту. Відділимо жовтки від білків і розіллємо їх в різні ємності. До жовтків додамо половину норми цукру і взобьем до білого.
Починаємо збивати білки. Чи не висипайте відразу весь цукор, потрібно додавати його порціями потроху, тільки білки краще взобьются. Я робила так: вилила в миску білки, додала дрібку солі (з сіллю білки збиваються ще краще) і міксером збила до появи невеликої піни. Потім засипала трохи цукру і продовжила збивати, через час додала ще цукор, vzbila, і ще через час засинала цукор, що залишився і збивала до появи міцної стійкої піни.
Розтоплюємо шоколад і додаємо його до збитих жовтків. Тепер нам потрібно з'єднати збиті жовтки і білки. Робимо це акуратно, вводимо жовтки в білки порціями і дуже акуратно, не поспішаючи перемішуємо.
В окрему чашку засипаємо борошно, крохмаль, розпушувач, ванілін і какао. Ложечкою перемішуємо все разом.
Тепер просіюємо в білково-шоколадну суміш, робимо це поступово, а не все відразу і дуже акуратно перемішуємо масу.
У результаті повинна вийде суміш схожа за консистенцією на густу сметану.
Залишилося тільки запекти наш шоколадний пиріг. Випікати будемо в духовці. Для цього потрібно змастити ємність для випікання вершковим маслом. Потім наливаємо тісто і викладаємо зверху сирні кульки, злегка поглиблюючи їх в тісто. От і все. Відправляємо запікатися в духовку приблизно на 1 час, при температурі 180 градусів, готовність перевіряємо зубочисткою.
Шоколадний пиріг з сирними кульками готовий! Смачного!