Рецепт Шоколадний бісквітний торт фото

Шоколадний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло, Вишня
Низькокалорійні
Для дітей, На святковий стіл, День народження, День закоханих
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Шоколад і вишня - відмінне поєднання для десерту. Тут я покажу, як приготувати шоколадний бісквітний торт з вишневою просоченням. Готувати його досить просто, а результат перевершує всі очікування.

Для того щоб прикрасити торт, можна розтопити чорний або молочний шоколад на водяній бані, додавши до нього 200 мілілітрів густих вершків. Тоді крему вийде більше і він краще оживляти верхній шар і боки торта.

Просочуватися торт повинен мінімум температури протягом години подачею. Але краще залишити його в холодильнику для просочення на ніч.

Якщо у вас залишився шоколад, то його можна натерти на торт, що зробить його ще більш красивим.

  • Куряче яйце - 6 штук
  • Какао - 70 грам
  • Цукровий пісок - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Вишня заморожена - 300 грам
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вишневий сироп - 3 Ст. Ложки
шоколадний бісквітний торт - фото крок 1
Розбийте яйця в миску і додайте до них цукровий пісок. Миску поставте на водяну баню і починайте нагрівати, збиваючи яйця міксером. Нагріти суміш потрібно до 40 градусів, а потім зняти з плити і продовжити збивати, щоб вийшла густа піна.
шоколадний бісквітний торт - фото крок 2
Потім по черзі введіть в тісто борошно, м'яке вершкове масло, какао і ванілін. Збийте все до однорідної маси. Форму для випічки змастіть і вилийте туди тісто.
шоколадний бісквітний торт - фото крок 3
Випікайте бісквіт при 180 градусах близько 30 хвилин. Потім дістаньте його з духовки, полностю остудіть і розріжте поперек, щоб отримати три тонких коржа. Для цього зручно використовувати довгий і дуже гострий ніж або кондитерську нитка.
шоколадний бісквітний торт - фото крок 4
Тепер приготуйте начинку. Вишню розморозити і злийте з неї зайву воду. У каструлю до вишні покладіть 2 столові ложки цукру, лимонний сік і крохмаль, розведений чвертю склянки води. Поставте суміш на вогонь і нагрівайте, щоб вона стала тягучою.
шоколадний бісквітний торт - фото крок 5
На перший корж викладіть половину начинки і накрийте другим коржем. Точно також зробіть з другим шаром. Третій, верхній, корж просочіть вишневим сиропом. Прикрасьте його розтопленим на водяній бані шоколадом.

Схожі рецепти