Шоколадний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Шоколад і вишня - відмінне поєднання для десерту. Тут я покажу, як приготувати шоколадний бісквітний торт з вишневою просоченням. Готувати його досить просто, а результат перевершує всі очікування.
Для того щоб прикрасити торт, можна розтопити чорний або молочний шоколад на водяній бані, додавши до нього 200 мілілітрів густих вершків. Тоді крему вийде більше і він краще оживляти верхній шар і боки торта.
Просочуватися торт повинен мінімум температури протягом години подачею. Але краще залишити його в холодильнику для просочення на ніч.
Якщо у вас залишився шоколад, то його можна натерти на торт, що зробить його ще більш красивим.
- Куряче яйце - 6 штук
- Какао - 70 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Ванілін - За смаком
- Вишня заморожена - 300 грам
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вишневий сироп - 3 Ст. Ложки
Розбийте яйця в миску і додайте до них цукровий пісок. Миску поставте на водяну баню і починайте нагрівати, збиваючи яйця міксером. Нагріти суміш потрібно до 40 градусів, а потім зняти з плити і продовжити збивати, щоб вийшла густа піна.
Потім по черзі введіть в тісто борошно, м'яке вершкове масло, какао і ванілін. Збийте все до однорідної маси. Форму для випічки змастіть і вилийте туди тісто.
Випікайте бісквіт при 180 градусах близько 30 хвилин. Потім дістаньте його з духовки, полностю остудіть і розріжте поперек, щоб отримати три тонких коржа. Для цього зручно використовувати довгий і дуже гострий ніж або кондитерську нитка.
Тепер приготуйте начинку. Вишню розморозити і злийте з неї зайву воду. У каструлю до вишні покладіть 2 столові ложки цукру, лимонний сік і крохмаль, розведений чвертю склянки води. Поставте суміш на вогонь і нагрівайте, щоб вона стала тягучою.
На перший корж викладіть половину начинки і накрийте другим коржем. Точно також зробіть з другим шаром. Третій, верхній, корж просочіть вишневим сиропом. Прикрасьте його розтопленим на водяній бані шоколадом.