Рецепт Шоколадний бісквітний рулет фото

Шоколадний бісквітний рулет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Шоколад , Бісквітне тісто
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ошатний, красивий шоколадний рулет з кремом зі збитих вершків і маскарпоне. Дуже ніжний і смачний! А як вам чудовий декор? Все зроблено і прикрашено своїми руками!

Опис приготування:

Такий рулет стане прикрасою будь-якого святкового столу. Якщо ви не знайшли маскарпоне, замініть його іншим вершковим сиром або Рікотта. Замість цукрової пудри для крему можна використовувати плитку білого шоколаду. Розтопіть на водяній бані і з'єднайте з сиром. Підбирайте продукти на свій смак, а я детально розповім вам, як приготувати шоколадний бісквітний рулет.

  • Борошно - 30 грам (для бісквіта)
  • Какао-порошок - 30 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - щіпка
  • Маскарпоне - 150 грам (для крему)
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Вершки для збивання - 250 грам
  • Шоколад темний - 100 грам (для декору)
  • Цукрова пудра - За смаком
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 2
Почнемо з приготування декору (т.К. Його потрібно буде відправити в холодильник на 30-40 хвилин). Більшу частину шоколаду розтопіть на водяній бані, частина залиште твердої.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 3
Потім тверді шматочки додайте в розтоплений шоколад і розмішайте до розчинення. Саме так отримаємо масу потрібної густоти.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 4
Розмазує масу на пергамент для випічки.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 5
Звертаємо пергамент з шоколадом в рулет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин або до того моменту, коли він нам знадобиться.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 6
Приготуємо бісквіт. Яйця розділіть на білки і жовтки. Цукор теж розділіть навпіл.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 7
Білки збиваємо до м'яких піків, поступово додаємо одну половину цукру і збиваємо до стійких піків.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 8
Жовтки збийте до пишної світлої маси з другою половиною цукру.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 9
Борошно просійте з какао, розпушувачем і сіллю. З'єднайте з жовтками і збийте.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 10
В 2-3 прийому додайте в отриману масу білки і розмішайте лопаткою знизу вгору до однорідного тесту.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 11
Розподіліть тісто на деко з пергаментом і випікайте 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 12
Готовий гарячий бісквіт зніміть з дека.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 13
Акуратно згорніть з рулет разом з папером.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 14
Поки рулет остигає, приготуйте крем. Збийте холодні вершки.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 15
Маскарпоне збийте з цукровою пудрою.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 16
З'єднайте маскарпоне з вершками і збийте до отримання повітряного крему. Пробуйте! Якщо мало солодощі, додайте ще трохи пудри. Крем готовий! Якщо бісквіт ще не охолов, приберіть крем під кришкою в холодильник.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 17
Остиглий рулет розгорніть, змастіть кремом. Залиште трохи крему, щоб покрити верх рулету.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 18
Акуратно знімаючи з паперу, знову загорніть в рулет разом з кремом.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 19
Покрийте рулет зверху кремом.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 20
Прийшов час діставати декор з холодильника. Просто розвертайте пергамент і знімайте з нього смужки шоколаду.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 21
Прикрасьте рулет шоколадом і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 22
Перед подачею посипте цукровою пудрою.
шоколадний бісквітний рулет - фото крок 23
Приємного чаювання!

Схожі рецепти