Шоколадні мафіни з шоколадною крихтою
(покроковий рецепт з фото)
Така випічка виходить повітрям, м'якою і надзвичайно смачною. Читаємо покрокову інструкцію з фотографіями, як приготувати маффіни з шоколадною крихтою.
Для приготування випічки потрібні: мука, шоколад, молоко, олія, цукор, яйця. Такі маффіни довго залишаються свіжими і м'якими. Їх можна подавати до чаю або є з молоком. Шматочки шоколаду додадуть їм додатковий оригінальний смак. Приступаємо до приготування десерту.
- Олія - 100 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Борошно - 0, 4 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 штука
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Шоколад - 170 грам
1. Беремо всі необхідні продукти для приготування.
2. Робимо водяну баню і розтоплюємо 100 d шоколад.
3. У чаші міксера збиваємо масло з цукром. Вводимо яйця, після чого вливаємо розтоплений шоколад.
4. Борошно просіваємо і з'єднуємо з содою і розпушувачем. Половину вводимо в олійно-яєчну суміш і вимішуємо, додаємо кефір, перемішуємо і вводимо половину борошна.
5. А з останків шоколаду робимо крихту. Відправляємо її в тісто і перемішуємо.
6. Форми для кексів наповнюємо масою, НЕ доповідаючи до верху на 2-3 см.
7. Випікаємо кекси в розігрітому до 180 градусів духовці близько півгодини.