Шоколадні кекси з грушами
(покроковий рецепт з фото)
У мене були вдома груші, хотілося використовувати їх для солодкої випічки. Довго думав, що ж зробити, і вирішив спекти шоколадні кекси. Розповім про те, як приготувати шоколадні кекси з грушами.
Замість груш можна використовувати яблука, банани і інші фрукти, а також ягоди. У таких кексах поєднується солодкість фруктів і гіркоту шоколаду. Можна використовувати чорний шоколад або молочний, рекомендую чорний. Вийде велика порція кексів, їжте їх вже остиглими.
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Яблучне пюре - 3/4 склянки
- Йогурт - 1/3 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Груші - 2 склянки
- Шоколадна стружка - 0, 5 склянки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для випічки. У миску додайте борошно, какао, сіль, соду, розпушувач, корицю, гвоздику, цукор.
2. Перемішайте вміст миски, щоб вийшла однорідна суміш сухих інгредієнтів.
3. Додайте яйця, яблучне пюре, йогурт, ванільний екстракт, очищені і натерті груші, шоколадну стружку, перемішайте гарненько.
4. Заповніть формочки для тіста приготованим тісто на 1/3 форми.
5. Випікайте кекси в розігрітому до 180 градусів духовці 10-18 хвилин.
6. Дістаньте кекси з духовки і остудіть, а потім подавайте з молоком.