Шоколадні цукерки з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Домашні шоколадні цукерки на основі какао тертого і какао-масла.
Цукерки приготуємо двох видів, з волоським і лісовим горіхом. Такий шоколад можна розлити по формах або зробити плитку шоколаду.
За даним рецептом шоколад готуємо з солодким ягідним сиропом. У мене вишневий сироп, дуже насичений за смаком, але в готовому шоколаді його смак ледве помітний, так як какао і масло-какао на першому місці. Плюс в тому, що не потрібно довго чекати і перемішувати цукрову пудру, поки вона розчиниться.
Але якщо сиропу під рукою немає, використовуйте 3-4 ложки цукрової пудри + 1 столова ложка води. А далі все за рецептом.
- Какао терте - 100 грам
- Какао-масло - 25 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Сироп вишневий - 40 мілілітрів
- Горіхи теплі - 10-20 штук
- Funduk - 20-30 штук
Підготуємо інгредієнти.
У піалу наливаємо вишневий сироп, додаємо масло-какао і масло вершкове. Ставимо на водяну баню.
Коли масло розчиниться, додаємо какао терте і продовжуємо розігрівати на водяній бані, періодично перемішуючи.
Шоколад виходить однорідної консистенції, текучий.
Горіхи промиваємо окропом.
Розливаємо шоколад за формами.
Занурюємо в шоколад лісовий горіх, можна кілька.
Цукерки з волоським горіхом готуємо так само.
Зверху горіхи поливаємо невеликою кількістю шоколаду. Ставимо форми в холод на 60 хвилин.
Коли шоколад застигне, виймаємо його з формочок.
Шоколадні цукерки з горіхом готові. Пригощайтеся!