Рецепт Шоколадна мастика фото

Шоколадна мастика
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Шоколад
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування шоколадної мастики.

Опис приготування:

Шоколадна мастика - це смачний і пластичний матеріал, який може використовуватися для декорування тортів, тістечок, пирогів і іншої випічки. Шоколадної мастикою можна повністю покрити торт, можна зробити стрічки і стріли, а так само вирізати різні фігурки і прикраси. Все залежить тільки від Вашої фантазії.

  • Молочного / білого шоколаду - 500 грам
  • Кукурудзяної патоки - 1/2 штуки
шоколадна мастика - фото крок 1
1. Подрібнити шоколад і покласти його в посуд для мікрохвильової печі. Розтопити шоколад в мікрохвильовій печі, дістаючи і перемішуючи кожні 45 секунд, щоб уникнути перегріву шоколаду. Дістати шоколад з мікрохвильової печі, перемішати. Додати кукурудзяну патоку і заважати до однорідності.
шоколадна мастика - фото крок 2
2. Викладіть шоколад на великий аркуш харчової плівки і загорніть. Дайте шоколаду охолонути і затвердіти. На це буде потрібно як мінімум 6 годин. Краще залишити шоколад на цілу ніч.
шоколадна мастика - фото крок 3
3. Розм'якшіть шоколад руками або в мікрохвильовій печі (10-ісекунднимі інтервалами) поки він не стане досить м'яким. Якщо шоколад почнемо липнути, нанесіть на руки цукрову пудру (білий шоколад) або какао-порошок (молочний шоколад). Якщо Вам потрібна мастика різних кольором, додайте харчовий барвник до білого шоколаду. Шоколадна мастика готова до використання. Залишки шоколадної мастики, загорнуті в харчову плівку, можуть зберігатися в холодильнику 2-3 тижні.

Схожі рецепти