Шейкер Чурек
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Солодкі, просто тануть у роті пісочні печива - випічка на будь-який випадок, порадує і гостей, та й просто з чаєм теж смачно буде. Рецепт Шакер чурека допоможе Вам приготувати солодкість будинку.
Опис приготування:
Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Всім, наприклад, відомі так звані курабье з повидлом. Шейкер Чурек - теж різновид пісочного печива, тільки повидло в нього додавати не обов'язково. Для приготування Шакер чурека найголовніше - це добре приготоване пісочне тісто. Дивимося рецепт і запам'ятовуємо.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Топлене вершкове масло - 0, 5 склянки
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
Борошно просіяти.
Збиваємо окремо білок, додаємо в нього цукор, ванілін і топлене масло.
Розмішайте до однорідної маси.
Зробіть в борошні невелику виїмку.
У цю виїмку влийте суміш з білка, масла і цукру.
Замісити тісто. Важливо: щоб пісочне тісто було хорошим, залиште його в холодильнику, хоча б на півгодини.
Після цього робимо невеликі кульки з тіста і викладаємо на деко, змащений маслом.
А тепер злегка стисніть кульки - форма повинна вийти оливковою, як на фото.
Що залишився жовток збийте.
Змащуємо їм печива.
Відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин (температура повинна бути 180 З), поки не підрум'яняться добре.
Готово! Даємо Шакер чурек охолонути, перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Подавайте печиво до чаю або з іншими напоями. Смачного)