Рецепт Шейкер Чурек фото

Шейкер Чурек
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкі, просто тануть у роті пісочні печива - випічка на будь-який випадок, порадує і гостей, та й просто з чаєм теж смачно буде. Рецепт Шакер чурека допоможе Вам приготувати солодкість будинку.

Опис приготування:

Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Всім, наприклад, відомі так звані курабье з повидлом. Шейкер Чурек - теж різновид пісочного печива, тільки повидло в нього додавати не обов'язково. Для приготування Шакер чурека найголовніше - це добре приготоване пісочне тісто. Дивимося рецепт і запам'ятовуємо.

  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Топлене вершкове масло - 0, 5 склянки
  • Ванілін - 1/4 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
шейкер Чурек - фото крок 1
Борошно просіяти.
шейкер Чурек - фото крок 2
Збиваємо окремо білок, додаємо в нього цукор, ванілін і топлене масло.
шейкер Чурек - фото крок 3
Розмішайте до однорідної маси.
шейкер Чурек - фото крок 4
Зробіть в борошні невелику виїмку.
шейкер Чурек - фото крок 5
У цю виїмку влийте суміш з білка, масла і цукру.
шейкер Чурек - фото крок 6
Замісити тісто. Важливо: щоб пісочне тісто було хорошим, залиште його в холодильнику, хоча б на півгодини.
шейкер Чурек - фото крок 7
Після цього робимо невеликі кульки з тіста і викладаємо на деко, змащений маслом.
шейкер Чурек - фото крок 8
А тепер злегка стисніть кульки - форма повинна вийти оливковою, як на фото.
шейкер Чурек - фото крок 9
Що залишився жовток збийте.
шейкер Чурек - фото крок 10
Змащуємо їм печива.
шейкер Чурек - фото крок 11
Відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин (температура повинна бути 180 З), поки не підрум'яняться добре.
шейкер Чурек - фото крок 12
Готово! Даємо Шакер чурек охолонути, перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Подавайте печиво до чаю або з іншими напоями. Смачного)

Схожі рецепти