Рецепт Чурек туркменський фото

Чурек туркменський
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чурек є не тільки традиційним блюдом туркменської кухні, оскільки його готують також в Азербайджані і Дагестані. Класичний рецепт чурека туркменського - це відмінна альтернатива коржикам.

Опис приготування:

Відмінна альернатіва звичним лаваш - чурек туркменський в домашніх умовах. За смаком він нічим не відрізняється від лаваша і хліба, але має свою родзинку.


  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі - 8 грам
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 175 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Знежирений сир - 50 грам
чурек туркменський - фото крок 1
1. Готуємо тісто: просіюємо борошно і додаємо в неї дріжджі, воду і сіль. Опару ставимо в тепле місце трохи підійти.
чурек туркменський - фото крок 2
2. В опару додаємо борошно і рослинне масло. Замішуємо тісто і відставляємо підійти ще хвилин на 50.
чурек туркменський - фото крок 3
3. Після замісу тіста ділимо його на частини і з кожної робимо коржик. Перекладаємо корж на форму і робимо ножем фігурні візерунки, піднявши"бортики" . Відправляємо в духовку на 40 хвилин.
чурек туркменський - фото крок 4
4. Випікаємо чурек 15 хвилин при високій температурі, а потім ще 3 хвилини при температурі 160 градусів.

Схожі рецепти