Чурек туркменський
(покроковий рецепт з фото)
Чурек є не тільки традиційним блюдом туркменської кухні, оскільки його готують також в Азербайджані і Дагестані. Класичний рецепт чурека туркменського - це відмінна альтернатива коржикам.
Відмінна альернатіва звичним лаваш - чурек туркменський в домашніх умовах. За смаком він нічим не відрізняється від лаваша і хліба, але має свою родзинку.
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі - 8 грам
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 175 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Знежирений сир - 50 грам
1. Готуємо тісто: просіюємо борошно і додаємо в неї дріжджі, воду і сіль. Опару ставимо в тепле місце трохи підійти.
2. В опару додаємо борошно і рослинне масло. Замішуємо тісто і відставляємо підійти ще хвилин на 50.
3. Після замісу тіста ділимо його на частини і з кожної робимо коржик. Перекладаємо корж на форму і робимо ножем фігурні візерунки, піднявши "бортики" . Відправляємо в духовку на 40 хвилин.
4. Випікаємо чурек 15 хвилин при високій температурі, а потім ще 3 хвилини при температурі 160 градусів.