Чурек
(покроковий рецепт з фото)
У Баку такий хліб печуть у спеціальних печах. Я пропоную зробити чурек в домашніх умовах за традиційним рецептом. Спробувавши його раз, ви відязикатеся від хліба з магазину.
Хочете урізноманітнити свій раціон? Навіть через брак хлібопічки ви можете приготувати дуже смачний хліб - чурек. Рекомендую класичний рецепт чурека, який стане замечателльной альтернативою звичним хлібобулочних виробів.
- Сухі дріжджі - 15 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Жовток - 1 штука
- Кунжут або мак - 1 Ст. Ложок
1. Отже, щоб приготувати чурек в домашніх умовах, для початку зробіть дріжджове тісто: розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль і борошно. Тісто замішується близько 15 хвилин.
2. Щоб зручніше і краще вимісити, я виклала тісто на дошку, присипану борошном. Воно повинно вийти еластичним і не прилипати до рук. Надайте їм форму кулі і залиште в ємності з високими бортами в теплому місці підходити.
3. Підходить тісто зазвичай близько двох годин. Після цього покладіть його на дошку або присипану борошном робочу поверхню і притисніть. Таким чином ви додасте йому овальну форму. Далі - розкачайте тісто завтовшки не більш 1, 3 мм і шириною близько 20 см.
4. Розкочується тісто дуже легко качалкою. Щоб краю були однаковими, постарайтеся надати їм форму руками, після чого відправте на деко.
5. Дайте тісту трохи "дійти" на формі і потім можете ножем зробити надрізи у вигляді ромбів. Щоб чурек не підгорів можна на низ покласти фольгу. В самому кінці посипте його кунжутом або маком, але перед цим змастіть яйцем.
6. Випікається чурек не більше 25 хвилин. Він відмінно замінить хліб, а за зовнішнім виглядом нагадує звичайний товстий лаваш.