Чурек
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У Баку такий хліб печуть у спеціальних печах. Я пропоную зробити чурек в домашніх умовах за традиційним рецептом. Спробувавши його раз, ви відязикатеся від хліба з магазину.
Опис приготування:
Хочете урізноманітнити свій раціон? Навіть через брак хлібопічки ви можете приготувати дуже смачний хліб - чурек. Рекомендую класичний рецепт чурека, який стане замечателльной альтернативою звичним хлібобулочних виробів.
- Сухі дріжджі - 15 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Жовток - 1 штука
- Кунжут або мак - 1 Ст. Ложок
1. Отже, щоб приготувати чурек в домашніх умовах, для початку зробіть дріжджове тісто: розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль і борошно. Тісто замішується близько 15 хвилин.
2. Щоб зручніше і краще вимісити, я виклала тісто на дошку, присипану борошном. Воно повинно вийти еластичним і не прилипати до рук. Надайте їм форму кулі і залиште в ємності з високими бортами в теплому місці підходити.
3. Підходить тісто зазвичай близько двох годин. Після цього покладіть його на дошку або присипану борошном робочу поверхню і притисніть. Таким чином ви додасте йому овальну форму. Далі - розкачайте тісто завтовшки не більш 1, 3 мм і шириною близько 20 см.
4. Розкочується тісто дуже легко качалкою. Щоб краю були однаковими, постарайтеся надати їм форму руками, після чого відправте на деко.
5. Дайте тісту трохи"дійти" на формі і потім можете ножем зробити надрізи у вигляді ромбів. Щоб чурек не підгорів можна на низ покласти фольгу. В самому кінці посипте його кунжутом або маком, але перед цим змастіть яйцем.
6. Випікається чурек не більше 25 хвилин. Він відмінно замінить хліб, а за зовнішнім виглядом нагадує звичайний товстий лаваш.