Рецепт Печиво «шейкер Чурек» фото

Печиво «шейкер Чурек»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 40 хв.

Солодке, ароматне печиво, яке просто тане в роті - це відмінна випічка. Вона прикрасить стіл з будь-якого приводу. Рецепт, як приготувати печиво"Шакер чурек" , належить до азербайджанської кухні.

Опис приготування:

"Солодкий хліб" . Так в перекладі звучить назва цієї випічки. Можна купити таке печиво в магазині, але я віддаю перевагу приготувати його самостійно. По виду це круглої форми печиво з хрусткою скоринкою, але всередині дуже ніжне. Воно тане в роті.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
печиво
1. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. У миску викладаю розм'якшене вершкове масло, всипав цукор і додаю яйце.
печиво
2. За допомогою міксера перетворюю масу в однорідну крихту (на це у мене пішло близько 10 хвилин).
печиво
3. Борошно заздалегідь просівають і додаю її невеликими порціями (у мене пішло майже три склянки, можливо знадобиться менше).
печиво
4. Замішую м'яке і еластичне тісто, ні в якому разі не забиваю його борошном.
печиво
5. Від загальної маси відщипую невеликі шматочки і скачують їх в кульки. Викладаю печиво на деко.
печиво
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці до утворення блідої жовтої скориночки, ні в якому разі не засмажується його, інакше замість повітряного печива вийде на нуль (приблизно 7-12 хвилин).

Схожі рецепти