Печиво «шейкер Чурек»
(покроковий рецепт з фото)
Солодке, ароматне печиво, яке просто тане в роті - це відмінна випічка. Вона прикрасить стіл з будь-якого приводу. Рецепт, як приготувати печиво "шакер чурек", належить до азербайджанської кухні.
"солодкий хліб" . Так в перекладі звучить назва цієї випічки. Можна купити таке печиво в магазині, але я віддаю перевагу приготувати його самостійно. По виду це круглої форми печиво з хрусткою скоринкою, але всередині дуже ніжне. Воно тане в роті.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 склянки
1. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. У миску викладаю розм'якшене вершкове масло, всипав цукор і додаю яйце.
2. За допомогою міксера перетворюю масу в однорідну крихту (на це у мене пішло близько 10 хвилин).
3. Борошно заздалегідь просівають і додаю її невеликими порціями (у мене пішло майже три склянки, можливо знадобиться менше).
4. Замішую м'яке і еластичне тісто, ні в якому разі не забиваю його борошном.
5. Від загальної маси відщипую невеликі шматочки і скачують їх в кульки. Викладаю печиво на деко.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці до утворення блідої жовтої скориночки, ні в якому разі не засмажується його, інакше замість повітряного печива вийде на нуль (приблизно 7-12 хвилин).