Рецепт Чурек азербайджанський фото

Чурек азербайджанський
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У багатьох кафе і навіть сім'ях чурек вважається незамінним продуктом на столі. Ця страва азербайджанської кухні стало популярним досить давно, а багато хто вже готують чурек і в домашніх умовах.

Опис приготування:

Чудова альтернатива звичному хлібу. Сьогодні чурек подають не тільки в кафе і традиційних ресторанах, але багато хто готує його самі. Дуже рекомендую звернути увагу на цей рецепт!

  • Дріжджі - 50 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Тепла вода - 300 мілілітрів
  • Тепле молоко - 200 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Кунжут - За смаком
  • Борошно - 1 кілограм
чурек азербайджанський - фото крок 1
1 Тісто готуємо таким чином: змішуємо молоко і теплу воду. До маси додаємо дріжджі, сіль і цукор. Після - 2 яйця і рослинна олія. Все ретельно змішуємо. Борошно краще просівати і поступово додавати до замісу тіста.
чурек азербайджанський - фото крок 2
2. Поки тісто підходить, розігріваємо духовку до 200 градусів. Коли тісто вдруге збільшитися, з ним можна починати працювати. Поділяємо його на 15 частин, кожну з яких розгортає долонями в"ковбаску" .
чурек азербайджанський - фото крок 3
3. Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо наші заготовки. Відправляємо в духовку і зменшуємо вогонь до 170 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин.
чурек азербайджанський - фото крок 4
4. Після випікання, змастіть поверхню чурека збитим яйцем і дайте трохи охолонути. Після цього можете посипати кунжутом, нарізати і подавати до столу.
чурек азербайджанський - фото крок 5
5. За формою, можна приготувати чурек азебайджанскій в домашніх умовах і круглий (по бажанню).

Схожі рецепти