Чурек азербайджанський
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох кафе і навіть сім'ях чурек вважається незамінним продуктом на столі. Ця страва азербайджанської кухні стало популярним досить давно, а багато хто вже готують чурек і в домашніх умовах.
Чудова альтернатива звичному хлібу. Сьогодні чурек подають не тільки в кафе і традиційних ресторанах, але багато хто готує його самі. Дуже рекомендую звернути увагу на цей рецепт!
- Дріжджі - 50 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Тепла вода - 300 мілілітрів
- Тепле молоко - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Кунжут - За смаком
- Борошно - 1 кілограм
1 Тісто готуємо таким чином: змішуємо молоко і теплу воду. До маси додаємо дріжджі, сіль і цукор. Після - 2 яйця і рослинна олія. Все ретельно змішуємо. Борошно краще просівати і поступово додавати до замісу тіста.
2. Поки тісто підходить, розігріваємо духовку до 200 градусів. Коли тісто вдруге збільшитися, з ним можна починати працювати. Поділяємо його на 15 частин, кожну з яких розгортає долонями в "ковбаску" .
3. Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо наші заготовки. Відправляємо в духовку і зменшуємо вогонь до 170 градусів. Випікаємо близько 15 хвилин.
4. Після випікання, змастіть поверхню чурека збитим яйцем і дайте трохи охолонути. Після цього можете посипати кунжутом, нарізати і подавати до столу.
5. За формою, можна приготувати чурек азебайджанскій в домашніх умовах і круглий (по бажанню).