Гороховий суп-пюре туркменський
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите горохові супи, то цей рецепт для вас. Ніжний суп-пюре з шматочками обсмаженого м'ясного фаршу не залишить нікого байдужим. Спробуйте!
Цей простий, але смачний суп прекрасно урізноманітнює ваш стіл. Настійно рекомендую замочити горох і добре промити його перед тим як поставите варити. Це допоможе вам уникнути неприємностей з метеоризмом. Фарш за рецептурою потрібен яловичий, але ви можете використовувати будь-який. Кількість лука теж можна регулювати під свій смак. Смачного!
- Вода - 1.5 L
- Горох - 1 Склянка
- Фарш м'ясний - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Складові.
Замочіть горох на 2 години в воді. Потім злийте воду і гарненько промийте.
Залийте чистою водою і варіть до готовності гороху. Потім пробийте його блендером до однорідної маси.
Поставте сковороду на середній вогонь, налийте рослинне і вершкове масла, нагрійте. Додайте фарш і обсмажте 2-3 хвилини. Додайте дрібно різаний лук і обсмажте до готовності фаршу (приблизно 25 хвилин). Покладіть масу в гороховий суп.
Перемішайте, поставте знову на вогонь і проваріть протягом 5 хвилин. Відразу розлийте по тарілках, посипте зеленою цибулею або зеленню і подавайте.
Смачного!