Рецепт Туркменський плов фото

Туркменський плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Туркменський плов - класичне блюдо східної кухні. Ситний і смачний, він готується з найпростіших продуктів, які завжди під рукою. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Туркменський плов відрізняється своєю простотою і мінімальною кількістю спецій. В окремих випадках їх взагалі не кладуть. Незважаючи на це, плов виходить ароматним і смачним. Традиційно його готують з баранини, але використовують птицю, зайця і навіть лань.

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 300 грам
  • Морква - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Соняшникова олія - 60 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
туркменський плов - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування плову.
туркменський плов - фото крок 2
М'ясисті частини курки помийте, наріжте і викладіть в казан або каструлю з товстим дном. У мене були курячі стегна, з яких я зняла шкірку і видалила кісточку. Налийте трохи олії і обсмажте курку.
туркменський плов - фото крок 3
Моркву наріжте соломкою.
туркменський плов - фото крок 4
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
туркменський плов - фото крок 5
Викладіть моркву з цибулею в казан з куркою. Налийте соняшникову олію. Трохи солі. Я додала чверть чайної ложки куркуми.
туркменський плов - фото крок 6
Гасіть курку з овочами 15-20 хвилин.
туркменський плов - фото крок 7
Мал добре помийте в декількох водах. Потім залийте гарячою водою і дайте постояти 30-40 хвилин.
туркменський плов - фото крок 8
Викладіть рис рівним шаром на курку з морквою і цибулею. Трохи солі.
туркменський плов - фото крок 9
Налийте гарячу воду так, щоб вона була на 1-1, 5 сантиметра вище рису. Кришкою казан Не закривайте. Увімкніть сильний вогонь і варіть плов поки рідина не випарується зверху, але внизу ще залишиться. На це буде потрібно приблизно 10-15 хвилин.
туркменський плов - фото крок 10
Після зберіть рис гіркою від країв до середини казана, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте казан кришкою. Через 20-25 хвилин плов буде готовий.
туркменський плов - фото крок 11
Туркменський плов готовий. Ароматний, ситний, розсипчастий і дуже смачний.

Схожі рецепти