Туркменський плов
(покроковий рецепт з фото)
Туркменський плов - класичне блюдо східної кухні. Ситний і смачний, він готується з найпростіших продуктів, які завжди під рукою. Ділюся рецептом!
Туркменський плов відрізняється своєю простотою і мінімальною кількістю спецій. В окремих випадках їх взагалі не кладуть. Незважаючи на це, плов виходить ароматним і смачним. Традиційно його готують з баранини, але використовують птицю, зайця і навіть лань.
- Курка - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Морква - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Соняшникова олія - 60 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування плову.
М'ясисті частини курки помийте, наріжте і викладіть в казан або каструлю з товстим дном. У мене були курячі стегна, з яких я зняла шкірку і видалила кісточку. Налийте трохи олії і обсмажте курку.
Моркву наріжте соломкою.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Викладіть моркву з цибулею в казан з куркою. Налийте соняшникову олію. Трохи солі. Я додала чверть чайної ложки куркуми.
Гасіть курку з овочами 15-20 хвилин.
Мал добре помийте в декількох водах. Потім залийте гарячою водою і дайте постояти 30-40 хвилин.
Викладіть рис рівним шаром на курку з морквою і цибулею. Трохи солі.
Налийте гарячу воду так, щоб вона була на 1-1, 5 сантиметра вище рису. Кришкою казан Не закривайте. Увімкніть сильний вогонь і варіть плов поки рідина не випарується зверху, але внизу ще залишиться. На це буде потрібно приблизно 10-15 хвилин.
Після зберіть рис гіркою від країв до середини казана, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте казан кришкою. Через 20-25 хвилин плов буде готовий.
Туркменський плов готовий. Ароматний, ситний, розсипчастий і дуже смачний.