Рецепт Шельпек фото

Шельпек
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На сніданок
Випічка

Замість звичного хліба сьогодні я пропоную вам приготувати неймовірно смачні казахські коржі шельпек - вони відмінно підійдуть для повсякденного раціону, і в пості урізноманітнити своє меню!

Як ви вже напевно помітили, в рецепті приготування шельпек всього три інгредієнти, але, незважаючи на це, шельпек не можна назвати простим стравою. У нього багатовікова багата історія, а спосіб виготовлення цих коржів передавався з покоління в покоління. Взагалі, шельпек готують по великих святах, і це блюдо завжди займає почесне місце на столах казахських сімей. Шельпек є різновидом хліба на цій території, а так само з давніх-давен вважається символом сонця, і справді, подивившись на ці рум'яні золотисті коржі, згадуєш про теплі сонячні дні. А використовувати шельпек можна по-різному: замість хліба до супу, можна загорнути в нього свіжі овочі або обсмажене м'ясо - загалом, Усе, що тільки побажаєте. Нижче я пропоную вам свій рецепт шельпек з фото, який допоможе швидко і без проблем приготувати це смачне блюдо.

  • Борошно пшеничне - 2, 75-3 склянки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
шельпек - фото крок 1
Насамперед, нам необхідно замісити тісто, з'єднавши всі інгредієнти. Воно повинно вийти густим і щільним. Потім даємо тесту постоять буквально 10 хвилин.
шельпек - фото крок 2
Тепер ділимо тісто на 7-9 рівних частин.
шельпек - фото крок 3
Кожну частину ми розгортаємо в дуже тонкий корж товщиною приблизно 2-3 міліметра.
шельпек - фото крок 4
Для обсмажування нам знадобитися сковорода з товстими стінками. Наливаємо в неї рослинне масло (приблизно 1, 5-2 см) і гарненько його нагріваємо. У киплячу олію викладаємо корж і обсмажуємо її приблизно 3-4 секунди, обертаючи її по колу за допомогою вилки.
шельпек - фото крок 5
Потім перевертаємо і так само обсмажуємо 3-4 секунди.
шельпек - фото крок 6
Готову корж викладаємо на паперову серветку. Те ж саме повторюємо з усіма залишилися коржами. Шельпек готові, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти