Шельпек
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичного хліба сьогодні я пропоную вам приготувати неймовірно смачні казахські коржі шельпек - вони відмінно підійдуть для повсякденного раціону, і в пості урізноманітнити своє меню!
Як ви вже напевно помітили, в рецепті приготування шельпек всього три інгредієнти, але, незважаючи на це, шельпек не можна назвати простим стравою. У нього багатовікова багата історія, а спосіб виготовлення цих коржів передавався з покоління в покоління. Взагалі, шельпек готують по великих святах, і це блюдо завжди займає почесне місце на столах казахських сімей. Шельпек є різновидом хліба на цій території, а так само з давніх-давен вважається символом сонця, і справді, подивившись на ці рум'яні золотисті коржі, згадуєш про теплі сонячні дні. А використовувати шельпек можна по-різному: замість хліба до супу, можна загорнути в нього свіжі овочі або обсмажене м'ясо - загалом, Усе, що тільки побажаєте. Нижче я пропоную вам свій рецепт шельпек з фото, який допоможе швидко і без проблем приготувати це смачне блюдо.
- Борошно пшеничне - 2, 75-3 склянки
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для обжарки)