Шарлотка з яблуками та карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками та карамеллю прекрасний варіант шарлотки. Зверху яблук виходить дуже приємна карамельна скоринка, що шарлотку хочеться їсти і є. Мені дуже подобається цей варіант пирога.
Шарлотка пиріг ніжний і делікатний, тому тісто потрібно замішувати акуратно, або на маленькій швидкості і швидко, або лопаткою. Тісто бажано не струшувати, форму ставити в піч акуратно, щоб бісквіт не осів. Коли цукор і масло розплавляться і почнуть карамелізований опустіть в сковороду вже підготовлені яблука і швидко перемішайте. Процес буде нагадувати підсмажування. Цей смачний карамельний шар дуже прикрасить шарлотку.Успехов і приємного апетиту!
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Яблука - 5-6 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Слива - 3 штуки (по бажанню)

На сковороді розтопити масло і цукор.

Яблука і сливи опустити в кипляче карамель і дати підсмажитися. Додати корицю.

Збийте яйця цукром і додайте борошно з розпушувачем.

Карамелізований яблука охолодити і викласти у змащену форму.

Яблука залийте тестом і поставте випікатися на 35-40 хвилин в духовку з температурою 180 градусів.

Готову шарлотку охолодити.

Смачного!