Сирний пиріг з яблуками та карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 25 хв.
Яблучні пироги люблять все - та діти, і дорослі! А якщо всередині яблучна начинка, а зверху смачна скоринка, то від пирога точно не відязикаться ніхто. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Ніжний і м'який пиріг, який готується не дуже складно, а смак приголомшливий. Форму краще брати з високими бортами, щоб масло після того, як тісто підвищиться не капало в духовці на розпечене дно. Найкраще їсти пиріг повністю остиглим, тоді скоринка буде хрусткою, але і в теплому вигляді він дуже смачний. Смачного!
- Борошно - 100 грам
- Сир жирний - 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 50 грам
- Вершкове масло - 150 грам(50 г - тісто, 100 г - карамель)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 200 грам(50 г - тісто, 150 г - карамель)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 400 грам
- Кокосова стружка - 100 грам
- Молоко - 4 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Збийте масло з цукром.
Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця.
Додайте сир, збивайте до однорідного стану.
Змішайте борошно, крохмаль і розпушувач. Додайте в сирну масу.
Замісити тісто.
Поріжте яблука на часточки.
З'єднайте молоко, цукор і масло.
Нагрійте, помішуючи, до отримання однорідної маси. Всипте кокосову стружку, перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Змастіть форму маслом і перекладіть тісто. Розрівняйте, зробіть невеликі борти.
Покладіть яблука на тісто рівним шаром.
Зверху розрівняйте кокосову масу.
Випікайте в гарячій духовці (180 градусів) протягом 40 хвилин.
Остудіть, поріжте і подавайте.
Смачного!