Сирний пиріг з яблуками та карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні пироги люблять все - та діти, і дорослі! А якщо всередині яблучна начинка, а зверху смачна скоринка, то від пирога точно не відязикаться ніхто. Дивіться рецепт!
Ніжний і м'який пиріг, який готується не дуже складно, а смак приголомшливий. Форму краще брати з високими бортами, щоб масло після того, як тісто підвищиться не капало в духовці на розпечене дно. Найкраще їсти пиріг повністю остиглим, тоді скоринка буде хрусткою, але і в теплому вигляді він дуже смачний. Смачного!
- Борошно - 100 грам
- Сир жирний - 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 50 грам
- Вершкове масло - 150 грам(50 г - тісто, 100 г - карамель)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 200 грам(50 г - тісто, 150 г - карамель)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 400 грам
- Кокосова стружка - 100 грам
- Молоко - 4 Ст. Ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Збийте масло з цукром.

Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця.

Додайте сир, збивайте до однорідного стану.

Змішайте борошно, крохмаль і розпушувач. Додайте в сирну масу.

Замісити тісто.

Поріжте яблука на часточки.

З'єднайте молоко, цукор і масло.

Нагрійте, помішуючи, до отримання однорідної маси. Всипте кокосову стружку, перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Змастіть форму маслом і перекладіть тісто. Розрівняйте, зробіть невеликі борти.

Покладіть яблука на тісто рівним шаром.

Зверху розрівняйте кокосову масу.

Випікайте в гарячій духовці (180 градусів) протягом 40 хвилин.

Остудіть, поріжте і подавайте.

Смачного!