Фантастичний пиріг з морквою і карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Люблю морквяні торти і пироги. Ось, наприклад, смачний ароматний морквяний пиріг - майже торт. А приготувати його особливих труднощів не складе! переконайтеся самі!
Трохи закарамелізірованная морква надає цьому пирогу цікавий, глибокий смак. Соковитість, ніжність і прянощі - все поєднується в цій випічці! Виберіть улюблені прянощі і створіть свій аромат пирога! Крем можна готувати будь-, мені дуже подобається ніжний і повітряний на основі крем-Чизай.
- Морква - 200 грам (пиріг: всі продукти нижче)
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка (об'ємом 250 мл)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Імбир сушений - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сир сирний - 250 грам (крем: всі продукти нижче)
- Крем - 100 грам (жирна)
- Цукрова пудра - 70 грам
- Ванільний екстракт - За смаком
У сотейник викладіть половину цукру, додайте ложку води і проваріть до початку карамелизации. Влийте половину масла, перемішайте і додайте терту на дрібній тертці моркву. Добре перемішайте і тушкуйте пару хвилин. Остудіть.
Збийте яйця з цукром, що залишився в пишну піну. Потроху підлити масло, що залишилося, продовжуючи збивати.
Просійте до яєць борошно з розпушувачем і содою, додайте сіль і прянощі. Акуратно перемішайте міксером на малих обертах.
Додайте моркву і перемішайте лопаткою. По бажанню, можна додати рубані волоські горіхи - з півсклянки, перемішайте. Влийте лимонний сік і ще раз акуратно перемішайте тісто лопаткою.
Викладіть тісто в прокладену пергаментом форму для запікання і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до сухої скіпки і рум'яної скоринки.
Остудіть пиріг на решітці і розрізати на дві частини. Пиріг дуже ніжний і соковитий, в просочуванні не потребує.
Для крему збийте крем-чіз кімнатної температури з густою сметаною і цукровою пудрою до пишності.
Змастіть нижній корж половиною крему і накрийте верхнім.
Покрийте пиріг кремом з усіх боків.
Дайте час просочитися і подавайте до столу.