Рецепт Пиріг з карамеллю фото

Пиріг з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Карамель
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Пироги

Дуже простий, апетитний пиріг з карамеллю в домашніх умовах - вдалий варіант випічки на швидку руку, який не вимагає особливих приготувань або інгредієнтів.

Використовувати в рецепт приготування пирога з карамеллю можна також додаткові інгредієнти - яблучне або гарбузове пюре, ягоди або шоколад, наприклад. Це відмінний варіант для ласунів.

  • Цукор - 1 Склянка(+ 1 столова ложка в тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Холодна вода - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 1 Склянка
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Імбир - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
пиріг з карамеллю - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно охолоджене вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, викласти на просіяне з сіллю борошно. Додати цукор і ножем активно подрібнити все в однорідну крихту. Влити 1 чайну ложку крижаної води і почати замішувати тісто. Поступово додавати воду, доводячи його до необхідної консистенції.
пиріг з карамеллю - фото крок 2
2. Надіслати тісто в холодильник хвилин на 15, а потім на присипаної борошном поверхні розкачати тонко. Як варіант, використовувати в рецепт приготування пирога з карамеллю можна листкове тісто.
пиріг з карамеллю - фото крок 3
3. Викласти в форму, обрізавши зайве гострим ножем.
пиріг з карамеллю - фото крок 4
4. Зверху покласти лист пергаменту або фольги і вантаж - крупу або що-небудь важке. Це дозволить зберегти тесту форму. Відправити в розігріту духовку.
пиріг з карамеллю - фото крок 5
5. Цукор з'єднати з водою і відправити на вогонь. Варити карамель на середньому вогні.
пиріг з карамеллю - фото крок 6
6. Довести її до коричневого відтінку і загустіння.
пиріг з карамеллю - фото крок 7
7. Тонкою цівкою влити вершки, постійно помішуючи.
пиріг з карамеллю - фото крок 8
8. Яйця збити в невеликій мисочці. У карамель додати дрібку імбиру, кориці і ваніліну. Влити яйця і тут же зняти з вогню. Активно збивати, доводячи карамель до однорідності.
пиріг з карамеллю - фото крок 9
9. Дістати корж з духовки, зняти фольгу і тут же влити начинку. Відправити ще раз в духовку і випікати ще близько 20 хвилин. Коли пиріг з карамеллю в домашніх умовах готовий його потрібно як слід остудити перш, ніж нарізати і подавати до столу.

Схожі рецепти