Пиріг з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий, апетитний пиріг з карамеллю в домашніх умовах - вдалий варіант випічки на швидку руку, який не вимагає особливих приготувань або інгредієнтів.
Використовувати в рецепт приготування пирога з карамеллю можна також додаткові інгредієнти - яблучне або гарбузове пюре, ягоди або шоколад, наприклад. Це відмінний варіант для ласунів.
- Цукор - 1 Склянка(+ 1 столова ложка в тісто)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 150 грам
- Холодна вода - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 50 мілілітрів
- Вершки - 300 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Для приготування тіста необхідно охолоджене вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, викласти на просіяне з сіллю борошно. Додати цукор і ножем активно подрібнити все в однорідну крихту. Влити 1 чайну ложку крижаної води і почати замішувати тісто. Поступово додавати воду, доводячи його до необхідної консистенції.
2. Надіслати тісто в холодильник хвилин на 15, а потім на присипаної борошном поверхні розкачати тонко. Як варіант, використовувати в рецепт приготування пирога з карамеллю можна листкове тісто.
3. Викласти в форму, обрізавши зайве гострим ножем.
4. Зверху покласти лист пергаменту або фольги і вантаж - крупу або що-небудь важке. Це дозволить зберегти тесту форму. Відправити в розігріту духовку.
5. Цукор з'єднати з водою і відправити на вогонь. Варити карамель на середньому вогні.
6. Довести її до коричневого відтінку і загустіння.
7. Тонкою цівкою влити вершки, постійно помішуючи.
8. Яйця збити в невеликій мисочці. У карамель додати дрібку імбиру, кориці і ваніліну. Влити яйця і тут же зняти з вогню. Активно збивати, доводячи карамель до однорідності.
9. Дістати корж з духовки, зняти фольгу і тут же влити начинку. Відправити ще раз в духовку і випікати ще близько 20 хвилин. Коли пиріг з карамеллю в домашніх умовах готовий його потрібно як слід остудити перш, ніж нарізати і подавати до столу.