Пиріг з персиками і карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з персиками і карамеллю один з моїх улюблених. Це варіант заливного пирога, тому багато зусиль докладати не знадобитися. Швидко, просто і дуже смачно!
Персики і карамель створюють дивовижний аромат на весь будинок, а смак який… Все дуже просто: виклав на дно форми персики, залив тестом і відправив в духовку. До речі, такий пиріг можна готувати з будь-якими сезонними фруктами, а карамель замінити варенням. Ви тільки уявіть: яблука і карамель або сливовий джем… Отже, ділюся рецептом!
- Масло слівчоное - 200 грам
- Карамель - 3 Ст. Ложки
- Персик - 3 штуки
- Цукор - 250 грам
- Лимонна цедра - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 380 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Йогурт - 250 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Дно дека застеліть папером для випічки і рівномірно змастіть карамеллю.
Персики помийте, наріжте тонкими часточками і акуратно викладіть на карамель.
У глибокому посуді збийте цукор, лимонну цедру і масло кімнатної температури до пишності.
Потім введіть по одному яйця, ретельно вимішуючи тісто.
Всипте борошно, розпушувач, додайте йогурт і лимонний сік. Ще раз все гарненько збийте міксером. Тісто має вийти гладким і однорідним.
Викладіть тісто на персики і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Надішліть пиріг в розігріту до 160 градусів духовку на півтори години.
Дайте пирогу охолонути у формі, близько 30 хвилин. Потім обережно переверніть форму на тарілку, витягніть пиріг і подавайте до столу. Смачного!