Рецепт Пиріг з персиками і карамеллю фото

Пиріг з персиками і карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Персик, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг з персиками і карамеллю один з моїх улюблених. Це варіант заливного пирога, тому багато зусиль докладати не знадобитися. Швидко, просто і дуже смачно!

Персики і карамель створюють дивовижний аромат на весь будинок, а смак який… Все дуже просто: виклав на дно форми персики, залив тестом і відправив в духовку. До речі, такий пиріг можна готувати з будь-якими сезонними фруктами, а карамель замінити варенням. Ви тільки уявіть: яблука і карамель або сливовий джем… Отже, ділюся рецептом!

  • Масло слівчоное - 200 грам
  • Карамель - 3 Ст. Ложки
  • Персик - 3 штуки
  • Цукор - 250 грам
  • Лимонна цедра - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 380 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Йогурт - 250 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 1
Дно дека застеліть папером для випічки і рівномірно змастіть карамеллю.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 2
Персики помийте, наріжте тонкими часточками і акуратно викладіть на карамель.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 3
У глибокому посуді збийте цукор, лимонну цедру і масло кімнатної температури до пишності.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 4
Потім введіть по одному яйця, ретельно вимішуючи тісто.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 5
Всипте борошно, розпушувач, додайте йогурт і лимонний сік. Ще раз все гарненько збийте міксером. Тісто має вийти гладким і однорідним.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 6
Викладіть тісто на персики і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 7
Надішліть пиріг в розігріту до 160 градусів духовку на півтори години.
пиріг з персиками і карамеллю - фото крок 8
Дайте пирогу охолонути у формі, близько 30 хвилин. Потім обережно переверніть форму на тарілку, витягніть пиріг і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти