Рецепт Пиріжки з яблуками і карамеллю фото

Пиріжки з яблуками і карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Пироги , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неймовірно красиві пиріжки з яблуками та карамеллю стануть справжньою окрасою вашого столу. Більш того, вони вразять своїм приємним ароматом і смаком, а ніжне тісто припаде до душі кожному!

Опис приготування:

Сьогодні я розповім вам, як приготувати пиріжки з яблуками та карамеллю. Це дуже гарні пиріжки, які стануть прикрасою вашого столу. Ви можете зробити пиріжки іншої форми, наприклад, трикутними або квадратними. Рекомендую вам добре охолодити масло перед приготуванням тесту, щоб крихта вийшла досить дрібної. Ви також можете взяти груші замість яблук, але для цього необхідні тверді груші. Обов'язково приготуйте такі пиріжки для своїх близьких!

  • Вершкове масло - 180 грам
  • Борошно - 2-3 склянок
  • Крем - 1/2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 2 штуки
  • Цукор - 2-3 склянок
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • М'яка карамель або ірис - За смаком
пиріжки з яблуками і карамеллю - фото крок 1
1. Для початку приготуйте тісто. Для цього холодне масло розітріть з борошном в дрібну крихту (можна скористатися ножем і порізати його). Потім додайте сіль, розпушувач, сметану і борошно і вимісити тісто.
пиріжки з яблуками і карамеллю - фото крок 2
2. Розкачайте його в тонкий пласт, потім загорніть його тричі і знову розкачайте. Повторіть процедуру два-три рази. Потім загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
пиріжки з яблуками і карамеллю - фото крок 3
3. Приготуйте начинку. Для цього очистіть яблука від шкірки, насіння і наріжте дрібними кубиками. Загалом у вас повинно вийти дві склянки нарізаних яблук. Потім змішайте їх з цукром і корицею.
пиріжки з яблуками і карамеллю - фото крок 4
4. Зробіть тісто з холодильника і розкачайте в тонкий пласт. Виріжте з нього кружечки і викладіть на застелений пергаментним папером деко. Потім викладіть на них начинку, шматочок карамелі і прикрийте другим кружечком тесту.
пиріжки з яблуками і карамеллю - фото крок 5
5. Защипніть краю пиріжків виделкою і зробіть по три надрізи на кожному з них. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти