Шарлотка з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших, мабуть, варіантів домашньої випічки - це шарлотка. Ніжне і повітряне тісто в поєднанні з яблучною кислинкою обожнюють і дорослі, і малюки. Ось ще один рецепт цих ласощів.
Поспішаю поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати шарлотку з яблук. Ароматний ванільний бісквіт чудово підходить в якості десерту до чаю і частування гостей. Крім того, в рецепт ви можете використовувати також корицю для аромату і сік лимона, якщо яблучка будуть занадто солодкими, щоб підкреслити смак.
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яблука - 3-5 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Перед початком процесу включіть її на 180 градусів, нехай розігрівається. Вимийте і очистіть від шкірки і серцевини яблука. Найкраще використовувати зелені і трохи кислуваті яблучка.
2. М'якоть наріжте тоненько.
3. Для приготування тіста з'єднайте в глибокій мисці яйця з цукром.
4. Для аромату можете всипати пакетик ванільного цукру. Збийте все віночком або міксером.
5. У збиті яйця всипати невеликими порціями просіяне з сіллю борошно.
6. Жароміцних форму змажте як слід вершковим маслом. Вилийте на дно трохи тесту.
7. Після викладіть рівним шаром яблука і зверху залийте тестом.
8. Випікайте шарлотку 45-55 хвилин до рум'яної скоринки.
9. Готовий пиріг акуратно дістаньте з форми, остудіть і при подачі присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!