Шарлотка без яблук
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна шарлотка готується з яблуками, проте, є й інші її варіанти: з полуницею, малиною, апельсинами, грушами та інше. Розповім сьогодні, як приготувати шарлотку без яблук.
Цю шарлотку готую без духовки, тому варто взяти до уваги цей рецепт, особливо в жарку пору. В якості наповнювача використовую шоколадний мус, а з фруктів - груші, які трохи обсмажую на сковороді зі спеціями.
- Вода - 120 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Печиво - 18-20 штук(savojardi)
- Шоколад - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Груша - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Цукерки - За смаком
1. Очистіть груші і наріжте їх невеликими шматочками, обсмажте на сковороді з ванільним цукром. Зваріть сироп з води і цукру. Половину шоколадних цукерок розріжте на 2 частини, а другу залиште цілком.
2. Для мусу розтопіть шоколад, потім змішайте його з молоком. Окремо збийте вершки до утворення міцних піків і акуратно перемішайте з шоколадом лопаткою.
3. Печиво умочіть в цукровий сироп, потім викладіть на дно форми і сформуйте бортики. Помістіть всередину шоколадний мус і між шарами укладайте груші. Надішліть в холодильник на 2 годину.
4. Через необхідний час дістаньте форму з холодильника, акуратно видаліть шарлотку з форми і перекладіть на тарілку.
5. Прикрасьте торт цукерками (половинкою і цільними) і кокосовою стружкою. Смачного!