Шарлотка з яблук на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблук на сметані - це "коронне" блюдо багатьох господинь. І це не дивно, адже такий пиріг можна приготувати швидко з підручних інгредієнтів. Це дуже популярний пиріг.
Для цього пирога вам знадобляться не тільки яблука, але і сухофрукти. Вони відмінно доповнять блюдо. Сметана додасть випічці особливу ніжність. З нею пиріг вийде "вологим" і смачним. Щоб дізнатися, як приготувати шарлотку з яблук на сметані, читайте цей рецепт.
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Куряче яйце - 3 штуки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 60 грам
- Чорнослив - 40 грам
- Яблука - 130 грам
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
У чисту суху миску додайте сметану. Вона повинна бути середньої або низької жирності, щоб тісто добре піднялося. Вбийте в миску до сметани три сирих курячих яйця.
Всипте до сметани і яєць цукровий пісок і збивайте масу до однорідності міксером на великій швидкості, щоб все крупинки цукру розчинилися. Розтопіть сто п'ятдесят грам масла і додайте в миску. Решта масло залиште для обмазування форми.
В окрему миску просійте пшеничну муку, змішайте її з розпушувачем і сіллю. Введіть порціями сухі інгредієнти в миску зі збитою сметаною і яйцями. Замісити рідке тісто так, щоб в ньому не залишилося грудочок.
Промийте ізюм і курагу, замочіть їх у гарячій воді на п'ятнадцять хвилин. Потім помийте і почистіть яблука, видаліть серединку з насінням, наріжте яблука невеликими шматочками.
Візьміть розвідну форму для запікання і змастіть її вершковим маслом. Потім притрусіть форму борошном. Вилийте в неї тісто. Поверх викладіть нарізані яблука і сухофрукти.
Зверху присипте пиріг меленою корицею. Потім розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів. Потім поставте пиріг в духовку і запікайте його сорок хвилин.