Шарлотка з яблук в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто ще не навчився пекти яблучні пирога, я покажу рецепт, як приготувати шарлотку з яблук в духовці. Тісто будемо готувати на основі борошна та яєць, вийде ніжно і смачно. Пробуйте!
Манкою обсипається форма для того, щоб пиріг можна було дуже легко дістати. Крім того, з манкою на пирозі утворюється приємна хрустка скоринка.
Якщо вам подобається поєднання яблук з корицею, то насипте на яблучка мелену корицю перед тим, як відправляти пиріг в духовку.
- Яйця - 3 штуки (великі)
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 180 грам
- Ванілін - 0, 25 чайних ложки
- Яблука - 2 штуки (середнього розміру)
- Манька - 60 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Увімкніть духовку на 180 градусів. Форму змастіть гарненько маслом і всипте манку, щоб вона покривала дно і боки форми. Вона повинна прилипнути до маслу.
Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте тонкими часточками.
Яйця з'єднайте з цукром і ваніліном, збийте міксером. В два заходи введіть борошно і вимішайте тісто.
Влийте тісто в форму і зверху викладіть яблука. Надішліть запікатися на 30 хвилин.
Коли пиріг охолоне, можете посипати цукровою пудрою.