Шарлотка на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила поділитися з вами рецептом неймовірно смачною шарлотки. Такий пиріг готувала ще моя бабуся і завжди він виходив на славу!
Приготувати шарлотку на сметані в домашніх умовах можна за одну годину, якщо у вас під рукою є найнеобхідніші інгредієнти. Шарлотка завжди дивувала кулінарів своєю простотою і в той же час дивним смаком. До обіднього і навіть святкового столу такий пиріг стане відмінним рішенням!
- Цукор - 1 склянок
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки (погасити оцтом)
- Яблука - 3 штуки
1. Зробити тісто для пирога - дуже просто! Для початку змішайте яйця з цукром. Після цього додайте соду і погасіть її оцтом.
2. В кінці можна додати борошно і все ретельно перемішати. Користуватися міксером не варто, оскільки це тісто ніжне і його слід просто перемішувати. Маса повинна вийти як густа сметана і без грудок.
3. Наріжте яблука. Я брала для шарлотки кисло-солодкі яблука і не знімала з них шкірку. Викладіть їх на дно форми для випікання.
4. Зверху можна вилити масу і поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається пиріг не більше 35 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб шарлотка не підгоріла. Я ставила її вище, даючи рівномірно пропектися.
5. Ось так виглядає класичний рецепт шарлотки на сметані. Виходить пиріг неймовірно ніжним і смачним! Мої домашні люблять його з чаєм і соком.