Шарлотка з яблуками на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачної випічки, без зайвих інгредієнтів і з мінімумом зусиль - це шарлотка з яблуками на сметані. Тісто виходить дуже ніжним, а яблука просто тануть у роті.
Приготована за цим рецептом, шарлотка з яблуками на сметані виходить дуже повітряної. Яблука - це скоріше основний інгредієнт, ніж доповнення. При бажанні тесту можна зробити більше, а кількість яблук зменшити.
- Цукор - 200-250 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Борошно - 250-300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 4-5 штук
1. Рецепт приготування шарлотки з яблуками на сметані починається з тіста. Для цього потрібно з'єднати в глибокій мисці сметану з яйцем і ретельно збити.
2. Коли маса стане однорідною, додати соду або розпушувач, добре перемішати.
3. Поступово вводити заздалегідь просіяне борошно, продовжуючи збити. Щоб шарлотка з яблуками на сметані в домашніх умовах вийшла м'яка і повітряна, важливо не переборщити з борошном. Якщо борошна буде занадто багато, можна додати трохи сметани або яйце.
4. Консистенція тіста повинна нагадувати сметану. Коли все готово, тісто можна відкласти в сторону і зайнятися яблуками. Їх потрібно вимити, просушити, почистити і нарізати невеликими шматочками. При бажанні можна додати трохи соку лимона.
5. Дно і бортики форми для запікання рясно змастити вершковим маслом. При бажанні також можна присипати манкою або борошном. Викласти яблука.
6. Зверху вилити тісто, розрівняти і відправити форму в духовку на 35-40 хвилин. При подачі можна присипати зверху цукровою пудрою з корицею.