Рецепт Шарлотка з карамелізованими яблуками фото

Шарлотка з карамелізованими яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Карамель
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Шарлотка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли спечеш шарлотку три рази поспіль, починаєш шукати альтернативні рецепти настільки ж легкого смачного і швидкого пирога. Так я знайшла рецепт шарлотки з карамелізованими яблуками. Смачний!


Опис приготування:

Шарлотка з карамелізованими яблуками дуже ніжна, тому що тісто готується з добре збитих яєць - жовтки окремо, білки окремо! Муки в цьому рецепті також менше. А карамельний шар яблук надає особливого смаку давно відомому і улюбленому пирога. Карамель варіть в невеликій, краще металевому посуді на сильному вогні і постійно помішувати. Не пропустіть момент готовності, щоб карамель НЕ почорніла. Форма вже повинна бути готовою і добре змащеній. Все інше, як зазвичай! Успіхів і приємного апетиту!


  • Яблуко - 3 штуки
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 90 грам
  • Борошно - 90 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (для карамелі)
  • Вершкове масло - 30-50 грам
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 1
Форму змастити маслом і посипати борошном.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 2
З трьох ложок цукру і однієї ложки води на сильному вогні приготуйте карамель. Вилийте її на дно форми.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 3
Карамель розподіліть по дну форми і покладіть шматочки масла.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 4
Окремо збийте жовтки з цукром і білки з дрібкою солі. З'єднайте їх разом.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 5
Додайте борошно і обережно замісити тісто.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 6
Яблука поріжте і викладіть на карамель.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 7
Залийте яблука тестом.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 8
Випікайте півгодини при 180 градусах.
шарлотка з карамелізованими яблуками - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти