Верріни з карамелізованими яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий повітряний десерт для прекрасного завершення свята. Подивіться як приготувати верріни з карамелізованими яблуками.
Смачний і легкий десерт з карамелізованими яблуками готується дуже швидко. Виходить неймовірно смачним і красивим. Такі міні-тортики не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Дуже рекомендую приготувати такий десерт для святкового столу для вас і ваших гостей.
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор тростинний - 50 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Борошно мигдальна - 50 грам
- Цукор - 150 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Жовтки - 2 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 20 грам
- Вершки - 450 мілілітрів
- Цукрова пудра - 145 грам
- Шоколад - 75 грам
- Яйце - 1 штука
- Кака - 15 грам
У ємності змішайте вершкове масло, тростинний цукор, пшеничну і мигдалеву борошно (всіх інгредієнтів по 50 г), щіпку кориці і перетріть інгредієнти руками в крихту. Викладайте тісто на деко з пергаментом, рівномірно розподіліть. Надішліть в морозилку на 10 хвилин, після чого випікайте в духовці при 160 градусах 15 хвилин до золотистого кольору.
Очистіть яблука, наріжте середніми кубиками, викладайте їх в сотейник. Додайте 30 г вершкового масла, 100 г цукру і одну чайну ложку кориці. Нагрійте масу до розчинення цукру, постійно помішуючи, варіть пару хвилин. Перекладіть в миску і дайте повністю охолонути.
Додайте до 250 мл молока чайну ложку кориці, поставте в сотейник на повільний вогонь і нагрійте. З'єднайте жовтки і 50 г пісочний, додайте 20 г кукурудзяного крохмалю і перемішайте. Влийте частина молока в жовткову масу, постійно помішуючи. Поверніть всю суміш назад в сотейник, проварите до загустения. Мікс шоколаду залийте гарячою кремовою масою і добре перемішайте. Накрийте плівкою і дайте охолонути. Після охолодження введіть в крем 50 г вершкового масла.
Міксером збийте 150 мл холодних вершків і введіть порційно в шоколадний крем.
У чашу міксера додайте 20 г вершкового масла, 45 грам цукрової пудри, збийте до стану помадки. Додайте 1 яйце і ще раз збийте. Введіть 30 г борошна і 15 г какао. Добре перемішайте і викладайте тісто в силіконову форму. Випікайте в духовці при 160 градусів 8-12 хвилин.
Збийте 300 мл холодних вершків зі 100 г цукрової пудри. Перекладіть крем в кондитерський мішок.
Зберіть десерт. У склянку першим шаром викладайте яблука з корицею, зверху викладайте гурток бісквіта, слідом - шар крему. В такому порядку викладайте шари до заповнення склянки.