Шарлотка (повітряний яблучний пиріг)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами класним рецептом тіста для знаменитої "шарлотки" -повітряний, м'якої, насичено яєчної. Такий пиріг буквально тане в роті, від нього неможливо відірватися. Дуже рекомендую!
Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати "шарлотку" - повітряний яблучний пиріг. Кількість яєць дійсно чимале, але якщо ви хочете менш яєчне тісто, можна обмежитися чотирма. Сметана тут теж дуже до речі. Яблучка краще брати зелені і кисленькі. При бажанні можна полити їх соком лимона або присипати корицею для аромату.
- Яйце - 4-6 штук
- Цукор - 200 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (потрібно погасити)
- Борошно - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 3-4 штук
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Яйця з цукром викладіть в глибоку миску і збивайте 3-4 хвилини, поки вони не стануть світлими і повітряними.
2
Продовжуючи збивати, додайте сметану.
3
Додайте ванільний екстракт, гаситься оцтом або соком лимона соду і просіяне борошно.
4
Яблука вимийте, обсушити, очистіть і наріжте кубиками.
5
Викладіть в змазану олією форму яблука рівним шаром, зверху вилийте тісто.
6
Випікайте "шарлотку" хвилин 50 до готовності. Після остудіть хвилин 15. Перед подачею можна присипати її цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!