Рецепт Повітряний рибний пиріг фото

Повітряний рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Лосось, Риба та морепродукти, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Легкий повітряний пиріг - це прекрасне рішення для сімейного обіду або вечері. Пиріг виходить дуже ситним і насиченим, варто лише з'їсти кілька шматочків - вже будеш ситим!

Це класичний рецепт приготування повітряного рибного пирога. Процес приготування, звичайно ж, не надто швидкий, але воно того варто. Замість лосося цілком можна використовувати тунець, виходить теж непогано. Пиріг подається до столу гарячим. Думаю, у вас все вийде! вдалого приготування!

  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Вода тепла - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 120 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Цукор - 5 чайних ложок
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Лосось консервований - 2 штуки (баночки)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
повітряний рибний пиріг - фото крок 1
У глибоку чашку засипте дріжджі і цукор, залийте теплою водою і розмішайте. Ми залишаємо в теплому місці під рушником на 30 хвилин для бродіння.
повітряний рибний пиріг - фото крок 2
Через 30 хвилин дріжджі піднімуться.
повітряний рибний пиріг - фото крок 3
У глибоку миску вливаємо опару, кладемо сіль і перемішуємо. Просіваємо борошно через сито.
повітряний рибний пиріг - фото крок 4
Гарненько перемішуємо.
повітряний рибний пиріг - фото крок 5
Додавши всю муку, виходить круте тісто.
повітряний рибний пиріг - фото крок 6
Додайте рослинне масло.
повітряний рибний пиріг - фото крок 7
Руками замішуємо тісто, формуючи кульку. Накриваємо його рушником, залишаємо в теплому місці на 1 час.
повітряний рибний пиріг - фото крок 8
Що піднялося тісто гарненько обминали і знову скочується в кульку, залишаємо ще на 1 годину в теплому місці.
повітряний рибний пиріг - фото крок 9
Рибні консерви як слід розминаємо виделкою.
повітряний рибний пиріг - фото крок 10
Цибулю ріжемо кільцями й обсмажуємо до м'якості.
повітряний рибний пиріг - фото крок 11
Викладаємо наше тісто на присипаний борошном стіл і поділяємо його навпіл.
повітряний рибний пиріг - фото крок 12
Застеліть деко пекарської папером, розтягніть тісто руками за формою дека.
повітряний рибний пиріг - фото крок 13
Кладемо половину цибулі.
повітряний рибний пиріг - фото крок 14
Тепер черга лосося, сіль і перець за смаком.
повітряний рибний пиріг - фото крок 15
Зверху викладаємо залишився лук.
повітряний рибний пиріг - фото крок 16
Другим листом тесту накриваємо пиріг, по краях защипуємо, зайве обрізаємо. Змащуємо тісто яєчним жовтком і робимо в ньому кілька надрізів ножем, щоб не здувалося. Запікаємо 25-30 хвилин, температура 200 градусів.
повітряний рибний пиріг - фото крок 17
Смачного!

Схожі рецепти