Повітряний рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Легкий повітряний пиріг - це прекрасне рішення для сімейного обіду або вечері. Пиріг виходить дуже ситним і насиченим, варто лише з'їсти кілька шматочків - вже будеш ситим!
Це класичний рецепт приготування повітряного рибного пирога. Процес приготування, звичайно ж, не надто швидкий, але воно того варто. Замість лосося цілком можна використовувати тунець, виходить теж непогано. Пиріг подається до столу гарячим. Думаю, у вас все вийде! вдалого приготування!
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вода тепла - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Цукор - 5 чайних ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Лосось консервований - 2 штуки (баночки)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
У глибоку чашку засипте дріжджі і цукор, залийте теплою водою і розмішайте. Ми залишаємо в теплому місці під рушником на 30 хвилин для бродіння.
Через 30 хвилин дріжджі піднімуться.
У глибоку миску вливаємо опару, кладемо сіль і перемішуємо. Просіваємо борошно через сито.
Гарненько перемішуємо.
Додавши всю муку, виходить круте тісто.
Додайте рослинне масло.
Руками замішуємо тісто, формуючи кульку. Накриваємо його рушником, залишаємо в теплому місці на 1 час.
Що піднялося тісто гарненько обминали і знову скочується в кульку, залишаємо ще на 1 годину в теплому місці.
Рибні консерви як слід розминаємо виделкою.
Цибулю ріжемо кільцями й обсмажуємо до м'якості.
Викладаємо наше тісто на присипаний борошном стіл і поділяємо його навпіл.
Застеліть деко пекарської папером, розтягніть тісто руками за формою дека.
Кладемо половину цибулі.
Тепер черга лосося, сіль і перець за смаком.
Зверху викладаємо залишився лук.
Другим листом тесту накриваємо пиріг, по краях защипуємо, зайве обрізаємо. Змащуємо тісто яєчним жовтком і робимо в ньому кілька надрізів ножем, щоб не здувалося. Запікаємо 25-30 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!