Рецепт Повітряний пиріг з яблуками фото

Повітряний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 5 хв.

Для тих, хто любить просту домашню випічку, хочу порекомендувати на замітку дуже легкий і неймовірно класний спосіб, як приготувати повітряний пиріг з яблуками. Ніжне солодкі ласощі!

Опис приготування:

Це приголомшливий рецепт - відмінний варіант випічки до чаю для дітей і дорослих. Яблучка краще вибирати зелені, злегка кисленькі і щільні. Випікати пиріг можна як в духовці, так і в мультиварці, наприклад.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 6 штук
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1.5 склянки
  • Сода - 0.5 чайних ложки (гашене соком лимона або оцтом)
  • Яблуко - 4-5 штук
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 1
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Яйця вбийте в глибоку миску. Додайте цукор і збивайте міксером або віночком до однорідної консистенції.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 2
2. Додайте сметану і соду, попередньо її погасивши. Продовжуючи збивати, всипати невеликими порціями просіяне борошно. Тісто має вийти повітряним.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 3
3. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть трохи вершковим маслом. Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину і наріжте дрібними кубиками. Викладіть у форму рівним шаром.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 4
4. Акуратно вилийте зверху тісто. Воно не повинно бути занадто крутим.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 5
5. Тепер пиріг можна відправити в розігріту духовку.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 6
6. Хвилин через 45-55 він зарум'яниться і повністю пропечеться.
повітряний пиріг з яблуками - фото крок 7
7. Остудіть його перед подачею і при бажанні присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти