Повітряний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить просту домашню випічку, хочу порекомендувати на замітку дуже легкий і неймовірно класний спосіб, як приготувати повітряний пиріг з яблуками. Ніжне солодкі ласощі!
Це приголомшливий рецепт - відмінний варіант випічки до чаю для дітей і дорослих. Яблучка краще вибирати зелені, злегка кисленькі і щільні. Випікати пиріг можна як в духовці, так і в мультиварці, наприклад.
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 6 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1.5 склянки
- Сода - 0.5 чайних ложки (гашене соком лимона або оцтом)
- Яблуко - 4-5 штук
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Яйця вбийте в глибоку миску. Додайте цукор і збивайте міксером або віночком до однорідної консистенції.
2. Додайте сметану і соду, попередньо її погасивши. Продовжуючи збивати, всипати невеликими порціями просіяне борошно. Тісто має вийти повітряним.
3. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть трохи вершковим маслом. Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину і наріжте дрібними кубиками. Викладіть у форму рівним шаром.
4. Акуратно вилийте зверху тісто. Воно не повинно бути занадто крутим.
5. Тепер пиріг можна відправити в розігріту духовку.
6. Хвилин через 45-55 він зарум'яниться і повністю пропечеться.
7. Остудіть його перед подачею і при бажанні присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!