Повітряний сирний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і солодкий пиріг на тонкому пісочному тісті з сирною начинкою і яблуками. Приготувати його не складе великих труднощів, все легко і швидко! дивіться рецепт!
Як приготувати повітряний сирний пиріг з яблуками? легко! Заходьте, і я розповім вам! Смачний і ніжний пиріг з сирною начинкою і яблуками просто не може не сподобатися! Посилити аромат можна ванільним екстрактом або іншими ароматизаторами (наприклад, корицею). Пробуйте і діліться своїми враженнями!
- Вершкове масло - 125 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Борошно - 250 грам (тісто)
- Цукор - 50 грам (тісто)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Вода - 40-50 мілілітрів (тісто)
- Йогурт - 250 мілілітрів (начинка)
- Сир - 350 грам (начинка)
- Яйце - 2 штуки (начинка)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Цукор - 5 Ст. Ложок (начинка)
- Варення - 100 грам
- Яблука - 1-2 штук
- Цукрова пудра - За смаком
Підготуйте продукти для пирога. Приступимо!
З'єднайте в глибокій посудині всі інгредієнти для тіста: борошно, розпушувач, сіль, цукор, яйце, воду, вершкове масло.
Замісити м'яке пластичне тісто.
Вогнетривку форму змажте рослинним маслом. Розподіліть тісто, зробіть бортики. Поставте форму з тестом поки в холодильник.
Для начинки з'єднайте сир (його краще протерти через сито або терку, щоб не було великих грудочок) з цукром, йогуртом, жовтками, крохмалем. Для аромату можна додати ванілін або інші ароматизатори.
Яєчні білки збийте до стійких піків з дрібкою солі.
Акуратно введіть білки в сирну масу.
Поверніть з холодильника форму з тестом, розподіліть рівномірно густе варення. Можна включити духовку прогріватися на 180 градусів.
Обережно столовою ложкою викладайте сирну масу.
Зверху викладайте яблука, як вам подобається, можна просто половинки або четвертинки, можна часточок по колу. Я поклала віялами.
Випікайте пиріг при 180 градусах 40-45 хвилин. Дайте йому повністю охолонути, після чого можна порізати шматочками і подати до чаю. Приємного!
Ось так виглядає пиріг в розрізі, але різала я його теплим. Після повного охолодження він виглядає значно краще! Пригощайтеся!