Щавлевий суп з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і швидкий рецепт приготування корисного і смачного щавлевого супу з картоплею і яйцем. Такий легкий супчик дуже хороший в спекотний літній день, коли не хочеться ситної і важкої їжі.
Навесні або влітку, коли на вулиці спека, зовсім не хочеться довго стояти біля плити за приготуванням складних багатокомпонентних страв. Приготуйте для себе і своїх рідних ось такий простий і вітамінний суп. Адже в сезон молодого щавлю буде просто злочином приготувати з нього таке смачне блюдо. Рецепт, як приготувати щавлевий суп з яйцем, перед вами, часу ви витратите дуже мало, невідлучно перебувати біля не доведеться. Просто заздалегідь очистіть і подрібніть всі інгредієнти і відправляйте їх в каструлю в міру необхідності. У рецепті одні плюси, і ще й задоволення від їжі отримаєте!
- Щавель - 1-2 Пучков (за смаком)
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Курячий бульйон - 4 L
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть яйця круто. Промийте і переберіть щавель, а картопля і цибуля очистіть.
Курячий бульйон доведіть до кипіння. Я заздалегідь відварити курку, вийняла її і процідила бульйон. Картопля поріжте невеликими шматочками і відправте в киплячий бульйон.
Лук подрібніть і пасеруйте в 1 ст. Ложці олії до золотистого кольору.
Щавель поріжте вузькими смужками. Як тільки картопля стане м'яким, відправляйте до нього цибулю і щавель. Додайте сіль, щіпку перцю. Проваріть пару хвилин.
Яйця поріжте дрібно і киньте в суп. Готуйте ще хвилин 10, щоб всі інгредієнти обмінялися ароматами і суп став єдиним цілим.
І нарізані щавель і зелень. Варимо хвилини 3 після закипання, а після знімаємо з вогню. Даємо супу постояти хвилин 10 - і можна обідати.