Самса в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Узбецькі пиріжки з прісного або листкового тіста називаються Самса. Незважаючи на клопітка цієї випічки, Самса користується популярністю на різних кухнях світу.
Готувати самсу можна з будь-якого м'яса, але традиційно її роблять з начинкою з баранини з цибулею. Тісто також може бути різним: листковим або прісним. В даному випадку використовується рецепт найпростішого тесту, але принцип його приготування трохи відрізняється від класичного.
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сода - 1 чайних ложок
- Яловичина або баранина - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Топлене масло - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Замішуємо тісто з борошна, води, соди і солі. Гарненько його вимісити, відправляємо в пакеті в холодильник на одну годину.
2. Дістаємо тісто, поділяємо його на частини (приблизно 8 частин). Розкачуємо кожен шматок до тонкого стану і закручуємо в "трубочку" .
3. Обов'язково кожен пласт промазуємо топленим маслом, після чого на розкатаний пласт викладаємо скручений - і закручуємо обидва.
4. Робимо так до тих пір, поки не закінчаться нарізані шматочки. Потім загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник на годину-півтора.
5. Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо його на частини, кожну з яких розгортає (не більше 10 сантиметрів в діаметрі).
6. М'ясо краще не перекручувати через м'ясорубку, а дрібно порубати. Додаємо до нього цибулю і спеції за смаком. Я брала яловичину, але за рецептом в самсу йде баранина.
7. Викладаємо начинку в середину, залепліваются тісто.
8. Ось така повинна вийти форма самси.
9. Викладаємо самсу на деко (зліпленими швами вниз), змащуємо поверхню кожного пиріжка яйцем (краще жовтком). Відправляємо деко в духовку, і запікаємо самсу близько 25 хвилин.
10. Ось така самса в духовці в домашніх умовах у нас виходить в результаті.