Рецепт Салат з пророщенної гречки фото

Салат з пророщенної гречки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Корисний обід , Легка вечеря
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.

Усім шанувальникам здорового харчування рекомендую обов'язково звернути увагу на цей рецепт приготування салату з пророщеної гречки з овочами і мигдальними пелюстками. Незвично і дуже смачно!

Опис приготування:

1. Якщо у вас ще немає пророщеної гречки - це не біда. Візьміть зелену (тобто сиру і необроблену) крупу, для початку залийте її водою в невеликій мисці або контейнері на 2-3 годину.

2. Після добре промийте і перекладіть в суху ємність так, щоб вийшов один шар (можна, можливо 2, але не більше). Накрийте кришкою або затягніть марлею. Залиште на 2-3 дня.

3. Баклажан вимийте, обсушити і наріжте невеликими кубиками.

4. Солодкий перець очистіть від насіння і теж подрібніть.

5. Розігрійте духовку. Підготуйте лист, застеливши його пергаментом.

6. Викладіть баклажан і перець, збризніть їх оливковою олією. Посипте спеціями (за рецептом приготування салату з пророщеної гречки можна використовувати будь-які, які вам до смаку), сіллю. Надішліть деко в духовку на 25-30 хвилин.

7. Готові овочі дістаньте і остудіть.

8. У глибокому салатнику з'єднайте гречку з овочами, додайте зелень.

9. Подрібніть курагу, викладіть її до решти інгредієнтів.

10. Для заправки вичавіть сік двох лимонів, додайте трохи оливкового масла.

11. Залишилося тільки перемішати все як слід, додати при необхідності сіль, присипати все пелюстками мигдалю.

От і все: салат з пророщеної гречки в домашніх умовах готовий до подачі. Корисно, натурально і дуже смачно!

  • Пророщена гречка - 2 склянки
  • Баклажан - 1 штука
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, koriandr, листя салату)
  • Чорнослив - 100 грам
  • Пелюстки мигдалю - 100 грам
  • Спеції - За смаком (паприка, фенхель, куркума)
  • Лимон - 2 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
1. Якщо у вас ще немає пророщеної гречки - це не біда. Візьміть зелену (тобто сиру і необроблену) крупу, для початку залийте її водою в невеликій мисці або контейнері на 2-3 годину.

2. Після добре промийте і перекладіть в суху ємність так, щоб вийшов один шар (можна, можливо 2, але не більше). Накрийте кришкою або затягніть марлею. Залиште на 2-3 дня.

3. Баклажан вимийте, обсушити і наріжте невеликими кубиками.

4. Солодкий перець очистіть від насіння і теж подрібніть.

5. Розігрійте духовку. Підготуйте лист, застеливши його пергаментом.

6. Викладіть баклажан і перець, збризніть їх оливковою олією. Посипте спеціями (за рецептом приготування салату з пророщеної гречки можна використовувати будь-які, які вам до смаку), сіллю. Надішліть деко в духовку на 25-30 хвилин.

7. Готові овочі дістаньте і остудіть.

8. У глибокому салатнику з'єднайте гречку з овочами, додайте зелень.

9. Подрібніть курагу, викладіть її до решти інгредієнтів.

10. Для заправки вичавіть сік двох лимонів, додайте трохи оливкового масла.

11. Залишилося тільки перемішати все як слід, додати при необхідності сіль, присипати все пелюстками мигдалю.

От і все: салат з пророщеної гречки в домашніх умовах готовий до подачі. Корисно, натурально і дуже смачно!

Схожі рецепти